• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

XII. SUZUKI-KAISER ÓZD RALI 2014: AMTOSZ Nyilatkozat

AMTOSZ Nyilatkozat



Az AMTOSZ elnöksége nevében leszögezzük, hogy a sportrendezvényünkön rajtengedéllyel (és nem versenyengedéllyel) induló sportolók megbüntetésével való fenyegetést sportetikailag, polgárjogilag és büntetőjogilag is méltatlannak találjuk.

AZ MNASZ ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSAI

I. AZ AUTÓSPORTTAL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK
1. VERSENYEKKEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK
Az MNASZ által elismert, regisztrált és tiltott versenyek meghatározása:
Ezen fejezetben foglaltak alkalmazása során versenynek tekintendő minden olyan esemény, melyet akár kereskedelmi forgalom céljára gyártott, akár kifejezetten verseny célra előállított autók részvételével rendeznek meg, és melynek lebonyolítása során a résztvevőket - az eseményen nyújtott teljesítményükkel elért eredményeik alapján - rangsorolják, és ezt a rangsort közzéteszik.

1.5 AZ MNASZ ÁLTAL TILTOTT VERSENYEK:
Az MNASZ által tiltott valamennyi olyan verseny, amely nem szerepel az FIA Nemzetközi Versenynaptárában, vagy az MNASZ Versenynaptárában, illetve nem került az MNASZ által regisztrálásra.

- Határozott meggyőződésünk, hogy a sportolóval szemben azért, mert egy másik sportágban is rajthoz áll, a sportfegyelmi eljárást nem lehetséges végigvinni a másodfokú elmarasztalásig, ami a sportolóval szemben kiszabható bármilyen büntetés feltétele.

- Abban az esetben, ha az adott MNASZ licences sportoló rendelkezik egy másik Országos Sportági Szövetség /AMTOSZ/ versenyengedélyével is (licenc), vagy egyszeri rajtengedélyével, akkor az adott versenyző, AMTOSZ versenyzőként vesz részt a szövetségünk rendezvényén és nem MNASZ-es versenyzőként. Ezekből, álláspontunk szerint világosan látszik, hogy nem lehet a versenyzővel szemben az MNASZ eljárásnak, a versenyző szemszögéből negatív eredménye.

Hivatalosan is tiltakozunk a sportolók ilyen formában való kényszerítése ellen.


Mészáros Iván
AMTOSZ
2014. május 15.

 

 

Korábbi MNASZ nyilatkozat a versenyről:

 

Tiltott Rendezvény

2014-05-14 17:18

Az MNASZ Sporttanácsa felhívja a tagok figyelmét, hogy a május 17-18-ra meghirdetett ózdi AMTOSZ rendezvénnyel kapcsolatosan nem érkezett az MNASZ-hez bejelentés, vagy regisztrációs kérelem, így ez a rendezvény nem regisztrált, és nem szerepel az MNASZ versenynaptáraiban sem. 
 A Rendezvény az MNASZ szabályai szerint Tiltott Rendezvénynek minősül.


MNASZ Sporttanács

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top