• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A Z4 is rátért a helyes útra

DYNAMIC RALLY TEAM – IV. Miskolc Autó Ózd Rally, 2016. október 28-30.

Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

Igaz, nem sikerült elhódítani a 4-es kategória bajnoki címét, de így maximálisan elégedett az Ózd Rallyval, valamint a 2016-os szezonnal Lángi Attila és Veres Gábor. Az ezüstérem is szépen csillog, de az elégedettség legfőbb oka az, hogy megtalálták a helyes irányt, a megfelelő beállításokat a BMW Z4 részére, ami most már gondmentesen teszi a dolgát futamról futamra. Így történt ez az október 28-30-ai versenyhétvégén is, ahol a Dynamic Rally Team duója ismételten dobogóra állhatott kategóriájának értékelésében.

 

Lángi Attila: Műszaki problémáktól mentes, jó hangulatú versenyhétvégénk volt Ózdon. Végre összeállt úgy a BMW, hogy már a második futamot teljesítette mindenféle hiba nélkül. Még magunk is meglepődtünk azon, milyen jól szerepeltünk a szezonzárón ahhoz képest, hogy ez alkalommal mennyi energiát tudunk ebbe belefektetni különböző okok miatt. Próbáltunk gyorsan és szépen autózni, Ugyanakkor az most is beigazolódott, hogy továbbra sem látok sötétben – nemhogy a gyorsaságikon, de a céldobogó felé vezető etapon is majdnem leestem az útról a Z4-gyel. Azt hittem ugyanis, hogy továbbra is egyenesen kell mennünk, ehelyett kanyarodott az út… Ennek már a fele sem tréfa, muszáj lesz elmennem egy specialistához és kivizsgáltatnom magamat.


A sötét szakaszoktól eltekintve tehát úgy érzem, hogy egészen jól autóztunk, amit az időeredmények is igazoltak. Ha az egész szezont nézzük, ezt a futamot éreztem a legjobbnak, ahol a legtöbben ki tudtuk adni magunkból. Ahol pedig lehetett, ott azért próbáltuk egy kicsit megszínezni a szereplésünket, remélhetőleg el is nyerte a közönség tetszését.


Eredmény szempontjából persze az lett volna igazán jó, ha Rafi kiesik a küzdelmek során, hiszen akkor lett volna még esélyünk a kategória bajnoki címének elhódítására. Azt azonban már nagyon sokszor hangsúlyoztuk, hogy senkinek nem kívánunk ilyet, pláne nem a barátunknak, így maximálisan meg vagyunk elégedve az ózdi szereplésünkkel, a 4-es kategóriában elért 2. helyezésünkkel. Az év végi ezüstérmünk is megvan ezzel, de ami még ennél is fontosabb, hogy megtaláltuk végre a helyes irányt a Z4-gyel, ami remélhetőleg jövőre még esélyesebbé tehet majd bennünket a jobb szereplésre.
Végezetül pedig szeretném ez úttal is megköszönni mindenkinek, aki segítette a versenyzésünket – akár a szervizelt nekünk, akár a pálya széléről szurkolt! Nélkülük, valamint az állandó navigátorom segítsége nélkül nem tudtam volna elérni ezt az eredményt. Köszönöm!

Veres Gábor: Teljesen felszabadultan, jó hangulatban autóztunk, hiszen most már le került rólunk az a „teher”, hogy komoly esélyesek lehetünk a kategória bajnoki címére. Erre ugyanis már csak matematikailag volt esélyünk, ami Rafi kiesésével valósulhatott volna meg. Így, hogy ezt elengedtünk, jobban oda tudtunk koncentrálni a BMW technikájára: a nappali szakaszokon folyamatosan gyorsultunk, ott próbáltunk meg egy kis előnyt szerezni a többiekhez képest. Bíztatók az eredmények, hiszen ezeket alapul véve úgy látszik, hogy kezdünk közeledni Rafiékhoz, idővel ténylegesen is fel tudjuk majd venni velük a versenyt.


Az idei szereplésünket felemásra értékelném. Örülök, hogy kategória másodikként zárhatjuk a bajnokságot, de ez lehetett volna sokkal jobb is, ha a technikai problémák nem hátráltatnak minket, és minden futamot a célban tudunk befejezni. Azt is látnunk kell, hogy a Z4 egyáltalán nem való murvára, hiába készíti fel a csapat 1.000%-osan, a kialakítása miatt nem lehet vele úgy szerepelni ilyen terepen… Mecsek Rallyra azonban végre összeállt a BMW technikája, amit Ózdon is meg tudtunk őrizni, és ez reményt adhat a továbbiakhoz. Persze, összeállhatott volna ez már jóval előbb, mondjuk Miskolc Rallyra is, de a hibákból most is sokat tanultunk. Jövőre pedig majd újra megpróbáljuk elhódítani a bajnoki címet!

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: www.220volt.hu, www.visualeurope.com, Montus Futómű Szerviz, Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, Janódob Kft., M Power Kft., nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, IXON and SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft., Sztárpadló Kft. – DIEGO Újpalota, PIN-CAR Kft. – Minőségi Autófényezés, Magic Carwash
Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top