• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kalandos évkezdet – Kumrovec Rally 2017

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna a Horvát bajnokság első futamán a Kumrovec Rallye-n indította 2017-es szezonját egy 0 kilométeres Fabia R5-el. A ragyogó időben, ideális körülmények között zajló sprint versenyen némi kalandozást követően az abszolút 5. helyezést érték el.

 

 

A Puskádi – Gódor páros közel féléves szünet után az elmúlt hétvégén ülhetett újra versenyautóba. A mintegy öt hónap kihagyás okán már alig várták, hogy újra versenyezhessenek, ezért a kb. két hete megérkezett vadonatúj 2017-es fejlesztésű Skoda Fabia R5-el azonnal Horvátország felé vették az irányt.

A számos magyar résztvevő is bizonyítja, hogy milyen nagyszerű kis verseny a Kumrovec Rallye. Az egész futam mintegy 10 kilométeres körön belül zajlik, etap útvonalon szinte csak néhány percig kell haladni és ráadásul a két gyorsasági szakasz, amelyet kétszer kellett teljesíteni, apró módosítással, de ugyanazon a nyomvonalon halad, csak ellenkező irányban.

A rendkívül technikás gyorsasági szakaszok rengeteg eltűnős kanyarral, bukkanóval kényeztetik a versenyzőket. Igencsak észnél kell lenni, mert a keskeny, ám igen tempós pályán nem nehéz leesni az útról. Az idén megúszták a résztvevők a rengeteg sárfelhordást, ami a tavalyi évben igen sok meglepetést okozott. Így viszont a tempó volt nagyobb és kalandban idén sem volt hiány.

Puskádi Janiék is megforogtak néhány alkalommal, egyszer még egy tehénistállót is jobban megközelítettek a kelleténél, de az autó szerencsére karcmentes maradt. Mivel az új autó napokkal a futam előtt érkezett, gyakorlatilag a szokásos év eleji teszt maga a verseny volt. Ennek a célnak tökéletesen megfelelt és a végére már szinte a tavalyi formában sikerült autózni.

Az új színekben pompázó, de összetéveszthetetlenül „Eurosol stílusú” új autóval végül az abszolút 5. helyezést sikerült elérni és ezzel egy kiváló hangulatú bemelegítő futamot könyvelhetnek el Janiék, ami után már alig várják az újabb bevetést.

Unalomra azért nem lesz panasz, mert a jövő héten már újra utazik az ERTH legénysége. Az itthoni első szokásos orfűi tesztverseny ezúttal sajnos kimarad Janiék programjából, de ennek most igencsak nyomós oka van. Fogalmazhatunk úgy is, hogy szenzációs feladatra készül a csapat, mivel az Osztrák bajnokság nyitó futamán a Rebenland Rallye-n egy igen illusztris páros hajtja majd az R5-ös Fabia-t.

A „vendégművész” páros ezúttal nem más, mint Andreas Aigner és Ilka Minor-Petrasko, akik már jó néhány Világbajnoki futamot is megjártak igen komoly eredményekkel. Ezek közül kiemelkedik Andreas Aigner 2008-as PWRC Világbajnoksága Mitsubishivel, valamint 2013-as ERC Production Cup Európa bajnoksága, amelyet egy Subaruval ért el.

Navigátora Ilka Minor-Petrasko sem ismeretlen név a szakmában. Ő a leghosszabb ideig Manfred Stohl mellett diktálta az itinert megszámlálhatatlan VB futamon többek közt Citroen Xsara WRC-ben, de a teljesség igénye nélkül Henning Solberg, Jevgenyij Novikov, Niki Schelle, Marcus Mitterbauer és Achim Mörtl mellett is jó néhány kalandot átélhetett már.

Március 17-18-án tehát Ausztriában időzik az ERTH csapata. A további programmal kapcsolatban hamarosan ismét jelentkezünk.

 

Csökő Zoltán

 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top