• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

CEZ Teszt – Székesfehérvár Rallye 2016

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna újra itthon húzza fel a tűzálló versenyzőruhát. A Skoda Fabia R5-tel az ezúttal kizárólag aszfaltos pályákon megrendezésre kerülő egynapos, Székesfehérvár környéki futamon készül fel az egy héttel utána következő lengyel ERC (European Rally Championship) és CEZ (Central Europe Zone) erőpróbára. 

 

Szerencsés egybeesés a Puskádi – Gódor páros számára, hogy az idén aszfaltos pályákon zajló fehérvári verseny szintén része a CEZ értékelésnek, bár a hangsúly inkább a sokkal nehezebbnek ígérkező, egy héttel későbbi lengyelországi EB futamra, a 25. Rajd Rzeszowski-ra helyeződik. A hazai futam tökéletes lehetőség az erre való felkészülésre és kis szerencsével még akár pontszerzésre is alkalmas.

A versenyautó aszfaltra történő átépítése a Veszprém Rallye murváit követően már megtörtént és tökéletesen felkészítve várja az újabb megmérettetést. Néhány teljesített verseny tapasztalatai alapján már kiderült, hogy az R5-ös Fabia némileg kényesebb műszer a korábbi Super 2000-es változatnál, ami sokkal inkább speciális, ezáltal erősebb, tartósabb alkatrészekből állt össze.

Köszönhetően a rutinos Szerviz csapatnak az új autó is lényegében hibátlanul működött az eddigi futamokon és joggal bízhatunk abban, hogy ez így is marad, bár egyes alkatrészek üzemideje jóval rövidebb a megszokottnál.

A Székesfehérvár Rallye ezúttal lényegében egy napra korlátozódik. A szombati nap a gépátvételeket követően egy városi Prológgal zárul, amely viszont nem számít bele az értékelésbe. Vasárnap aztán három különböző helyszínen összesen tíz gyorsasági szakasz vár a Puskádi – Gódor párosra. Ebből a legnehezebb a mintegy 20 km-es Csákberény környéki pálya, amely ráadásul négy alkalommal szerepel a programban. Ez lesz ugyanis a legutolsó szakasz is, a plusz pontokat érő „Power Stage”.

A versenyt követően a csapat szinte azonnal indul is Lengyelországba. Erről további információkat majd a Fehérvár Rallye beszámolója alkalmával közlünk.

 

Csökő Zoltán

 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top