• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Rövidre vágva – 8. Rally Vipavska Dolina

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna szlovéniai kirándulása a Skoda Fabia R5-el sajnos a vártnál jóval rövidebbre sikerült. A futam második napján néhány szakaszt követően egy rejtélyes elektronikai hiba miatt Janiék a verseny feladására kényszerültek.     

A Puskádi – Gódor páros az új Skoda Fabia R5-el nagy lelkesedéssel készült a Nyílt Szlovén Rallyebajnokságban első versenyére. Az olasz határ közelében, Ajdovscina kisvárosa környékén, fantasztikus pályákon zajlott a 8. Rally Vipavska Dolina elnevezésű futam. A Monte Carlo Rallye hangulatát idéző környezetben igazán pazar mezőny mérte össze tudását, amelyben Janiék igen komoly esélyekkel indultak.

A verseny első napján egy lámpafényes esti gyorsasági szakasszal vette kezdetét a száguldás. Ezen a gyorson a Puskádi – Gódor páros rögtön egy előkelő második szakaszeredménnyel tette le a névjegyét. Ekkor még problémamentesen működött az R5-ös Fabia, leszámítva azt, hogy a versenyautó műszerfalában található digitális kijelző időnként felmondta a szolgálatot, illetve a turbó szabályzó szelepe rakoncátlankodott kissé.

Másnap aztán sajnos a rejtélyes elektronikus hiba többször is furcsa tréfát űzött Janiékkal. Egy alkalommal például a sebességváltó kijelzője azt mutatta, hogy 6. fokozatban haladnak, holott az R5-ös Fabia-ban a többi hasonló kategóriájú autóhoz hasonlóan csak öt sebesség áll rendelkezésre. :)

Még ez sem lett volna olyan nagy probléma, de emellett az autó teljesítménye is ingadozott. A hab a tortán az volt, amikor az egyik gyorson egy igen tempós részen egy nyújtott kanyarban hirtelen leállt az autó motorja, majd újra indult. Ez már azért kicsit veszélyesebb szituációt is eredményezett, de szerencsére végül nem történt baj.

Mindenesetre ezt követően Janiék meghozták a fájdalmas döntést, miszerint inkább felhagynak a további küzdéssel és az autó, továbbá saját testi épségük megóvása érdekében feladták a versenyt. Az amúgy ragyogó szervezésű és hangulatú futam ily módon számukra idő előtt véget ért, egyetlen vigasz, hogy rögtön az elején sikerült elkapni a ritmust. A Szlovén Bajnokság további erőpróbáira ez a történtek ellenére is mindenképp bíztató.

Az ERTH csapata a folytatásban legközelebb május második hétvégéjén Horvátországba látogat, ahol Janiék már ismerős tájakon, az Opatija Rallye-n állnak majd rajthoz.

 

Csökő Zoltán

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top