• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Egy rövid, egy hosszú; Rally Velenje 2015

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna Szlovéniában folytatja a pontgyűjtögetést a Mitropa Rally Cup sorozatban. A Velenje környékén rendezett futam sajátos időbeosztása a rövid pénteki városi Szuperspeciál szakaszt követően egy igen tömény szombati versenynapon nem kevesebb, mint 15 gyorsasági teljesítését várja el a résztvevőktől.

 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY párosa, Puskádi János és Gódor Barna néhány hete egy hazai versenyen a Cered Rallye-n készült fel a Skoda Fabia Super 2000-el a Fuchs Saturnus Velenje Rallye-ra. A most hétvégén zajló szlovéniai futam előtt már nincs lehetőség tesztre a versenyautóval, ezért kiemelten fontos a pályák minél pontosabb feldolgozása, amit a páros már sikeresen meg is tett.

A többnyire csúszós, szürke aszfalt burkolatú utakon igen nehéz lesz megtalálni a ritmust, mivel a vonalvezetés igen változatos. Gyors és lassú, keskeny és szélesebb részek váltakoznak többnyire jó minőségben. Emiatt nagy hangsúlyt kap a pontos itiner, komoly feladata lesz Barnának, a navigátornak, hogy Jani koncentrációját végig a legmagasabb szinten tartsa.

A rövid péntek esti bemelegítő városi szakaszt követően a hosszú szombati napon rengeteg ritmusváltás vár a versenyzőkre a teljesítendő 15 gyorsaságin, amelyeket Jani némileg a korzikai pályákhoz hasonlított. Reggel fél 8-tól este 8 óráig igen pörgős versenyre lehet számítani, mivel a közúti etapok nagyon rövidek, a pályák egymáshoz is és a szervizparkhoz is nagyon közel találhatóak.

Az előjelzések szerint nem kizárt, hogy szombat délutánra eső áztatja majd az utakat, ami érdekes gumitaktikát várhat el a versenyzőktől. Komoly előny lehet, hogy néhány hete a felkészülésre szánt ceredi sprinten a változatos időjárásnak köszönhetően sokféle abroncs összeállítást kipróbált a Puskádi – Gódor páros, köztük az átlósan szerelt eltérő keverékű gumi összeállítást is. Ez akkor jöhet szóba, ha hirtelen változnak a körülmények és például egy száraz szakaszt követően szakadó esőben kell menni a következőn vagy fordítva.

Persze, ha mindez egy gyorson belül történik, akkor ezt a taktikát lehetetlen alkalmazni, ilyen esetben komoly önkontrollra lesz szükség a pilóta részéről, ha netán száraz pályákra való gumikon autózva hirtelen „leszakad az ég”. Ilyenkor azért jó adag szerencsére is szükség lehet, mindenesetre izgalmas, élvezetes versenyre van kilátás.

Szombaton este 9 óra körül már mindenre választ kapunk.

Csökő Zoltán 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top