• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Az utolsó szalmaszál

Képletesen ezt jelenti az idei Veszprém Rallye a Gránit Motorsport párosának, Matics Mihálynak és Németh Gergelynek. Az ORC tavalyi ezüstérmesei Egerben kiestek, Miskolcon negyedikek lettek, de a harmadik, székesfehérvári futamon sem következett be a Maticsék által várt áttörés.

 

„Sajnos a „sikersorozatunk” tovább folytatódott, konkrétan egy tiszta gyorsaságink sem volt, mert ha éppen nem a víz forrt, akkor az olaj löttyent el és nem volt olajnyomás. Szinte csodával határos módon a negyedik pozícióban befejeztük a versenyt, de a céldobogónál már el sem akart indulni a Mitsubishi, úgy telefolyt vízzel szegénykém.”

A károk helyreállítása mennyire hagy nyomot a soron következő Veszprém Rallye-n?

„Azt kell, mondjam eléggé. Még mindig nem tudom, hogy elkészül-e a motor, de már nagyon hajlok afelé, hogy egy teljesen széria erőforrással próbálkozzunk. Veszprém egyébként is nagy próbatétel, egyrészt a hőség miatt, másrészt a gyorsaságik sem rövidek, gondolok itt egy 21 kilométeres Kislőtérre. Ráadásul most már tényleg meg kell kezdenünk a felzárkózást a bajnokságban.”

Épp ezért lesz igazán nehéz dolgotok, mert úgy kell a lehető legjobb teljesítményt nyújtanotok, hogy még egy nullázás már nem fér bele az idei évetekbe.

„Ismerjük a veszprémi pályákat, egy defekt, vagy egy rossz ugrató azonnal el tudja dönteni a versenyt. Gyorsan, de egyben tartalékolva kell autózni. Ez úgy értsd, hogy a cikis részeken, ahol élesebb, hegyesebb kövek vannak, ott ésszel kell menni, az olyan ugratót, ahol ki lehet esni, el kell fékezni. Az ilyen helyeken csak elveszíteni lehet a versenyt, megnyerni nem.”

Az útvonallapon van olyan gyorsasági, ami közelebb áll a szívedhez?

„Igazából a Veszprém Rallye mindegyik pályáját szeretem, csak azért nem rajongok, ha eső után kell rajtuk versenyeznünk, mert ha fellazulnak a szakaszok, kialakul egy mély nyomvályú, amin marha könnyű felborulni. Sokszor improvizálni kell, mert előre nem látod, hogy milyen mély a nyom. Egyébként sokan ódzkodnak a Nagylőtértől, nekem viszont talán jobban is tetszik, mint Kislőtér. A minősége kicsit rosszabb, de szeretem azt is. Abban a pályában minden benne van, lehet lapjával előre közlekedni, nagyokat ugratni, szóval igazi rali gyorsasági!”  


Forrás: www.veszpremrallye.net

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top