• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Visszahódítani a vezető pozíciót!

A legutóbbi, Székesfehérvár Rallye nem alakult túl szerencsésen Gyarmati Ariel és Kocsis György számára. A siófoki duó, egy technikai hiba miatt kiesett, ezzel pedig a bajnokságban visszacsúsztak a második helyre.

 

„A Veszprém Rallye ezért kifejezetten fontos számunkra, mert szeretnénk visszahódítani a korábbi pozíciónkat. Szeretjük az itteni pályákat, mert az a sava-borsa ennek a sportnak, mikor egy négykerék meghajtású autóval murván autózhatunk. Nekem kifejezetten tetszik, hogy egy komplett bajnoki versenytávja belefér egy hosszú napba. Márkó, Kislőtér az egyik kedvenc murvás pályám. A Nagylőteret is kedvelem, azt viszont az autó nem szereti, úgyhogy megpróbálunk majd vigyázni rá. Tavaly sikerült győznünk és kíváncsian várom, hogy a többiek mennyit tudtak gyorsulni 2018-hoz képest. Reméljük, hogy idén is gond nélkül célba tudunk érni és sikerül újra behúzni az első helyet.”

A Veszprém Rallye mindig is arról volt híres, hogy a technikát el kell jutatni a célig. Ez a tézis az ORC-re különösen igaz, hisz tavaly és idén is jelentős körbeverések voltak a kiesések miatt.

„Az adja meg a verseny nehézségét, hogy mindenképp gyorsan kell menni, de valahogy az autót is meg kell óvni. Viszont arra, hogy az ember taktikázzon nincs lehetőség, mert az elejétől fogva a maximumon kell teljesíteni. Lesznek olyan pálya szakaszok, ahol el lehet dobni az autót, azokat jobban meg kell talán tisztelni. A többi részen viszont taktikázásnak helye nincs.”

Egy olyan szoros bajnokságban, mint az ORC, minden megszerzett pont nagy jelentőséggel bír az év végi elszámoláskor, ezért az utolsó, jutaspusztai gyorson is mindenki tövig nyomja majd a gázt.

„Az biztos, hogy nagyon kis különbségek fognak kialakulni azon a négy kilométeren. Az aszfaltos részen jól szoktunk menni, bízom benne, hogy eljutunk odáig és a Power Stage-t is behúznunk. Megteszünk érte mindent, hogy így legyen!”

 


Forrás: www.veszpremrallye.net

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top