• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Felszabadultan versenyeztünk és újra pódiumon állhattunk!

  1. Miskolc Autó Ózd Rally-beszámoló

A szezonzáró Ózd Rally-val a végéhez ért a hosszúnak mondható, 8 futamos Magyar Országos Rallye Bajnokság. Balogh Jani és Holczer Dani a kategória bajnoki címmel a zsebében érkezett és szeretett volna újra, a lehető legelőkelőbb helyen végezni az abszolút értékelésben.

A pénteki program a salakos körözéssel indult, ahol Dani helyett alkalmi navigátor, jelesül a csapat nyereményjátékának győztese foglalhatott helyet Jani mellett és élvezhette a látványautózást. Szombaton kora délután vette kezdetét az éles futam és indulhatott a verseny a helyezésekért.

Balogh Jani: „Reggel a helyi időjárásnak köszönhetően volt egy kis páralecsapódás, ami a szélcsendben nehezen száradt fel és a déli információink arról számoltak be, hogy még vízfoltos lehet a pálya. Kockáztattunk és rosszul döntöttünk, amit az élet igazolt. Fatális tévedés volt az intermédia abroncs az első körre, ami nem bírta a száraz úton az igénybevételt. A történethez hozzátartozik, hogy tudtuk mire vagyunk képesek és ahhoz, hogy valami kiugróan jó eredményt tudjunk elérni, kockázatot kellett vállalni. Most így döntöttünk, ami a történtek tudatában nem volt túl szerencsés, de esetlegesen előnyt is kovácsolhattunk volna belőle. Tisztán látszódott, hogy a technikái hátrányunkat nem pótolhatja egy merész döntés, és ha 19-re lapot húzunk, talán az még végzetes is lehet. A második körben kiköszörültük a csorbát, újra a tőlünk megszokott tempónkban autóztunk. Talán az utolsó záró szakaszon volt egy két meglepetés, izgalmas helyzet, amikor is a ködszitálás miatt kiszámíthatatlanul csúszóssá vált egy-egy féktáv, de kimozogtuk és mondhatjuk hibamentesen zártuk az első versenynapot.”

Vasárnap lőtávolon belül kezdhette a napot a csapat. A kategória elsőség beosztható előnyt kínált, de az abszolútban komoly csaták voltak kilátásban.

Balogh Jani:Vasárnap a tőlünk megszokott motiváltsággal kezdtünk. A Mecsekben a célunk érdekében jobban beosztottuk az energiánkat, de most nem szerettünk volna finomkodni, hiszen nem ránk vall, hogy elengedjünk a lehetőségeket, mivel szeretjük felvenni a kesztyűt, feszegetni a saját határainkat és harcba szállni egy esetleges jobb helyezésért. A pályák adta lehetőségeket tekintve a Sáta mindenki számára egyértelmű volt, mi is egy jól elképzelt és megvalósított forgatókönyvet tudtunk produkálni rajta. Sajókazát már a Miskolc Rally-n kipróbálhattuk, amikor is nem kötöttünk életre szóló barátságot. A csúszós felülete miatt nehéz rajta gyorsan közlekedni, de most közelebb kerültünk hozzá és kezdtünk ráérezni az ízére. A kör utolsó helyszínét, a rudabányai szakaszt kiemelném. Igazi Rally pálya, benne volt a sava borsa annak, amiért szeretjük ezt csinálni. A bányaúton rengeteg néző gyűlt össze, és ha az első körben nem is sikerült minden, úgy ahogy szerettük volna, második nekifutásra tökéletes volt és olyan autózást tudtunk produkálni, ami talán a pálya szélén állva is élményt jelentett."

A célba érkezett csapatok arcán felszabadult mosoly látszódott, érezhető volt, hogy vége a szezonnak és a korábbi feszültség elmúlt. Önfeledt beszélgetések alakultak ki, a pódiumra pedig ötből négy Borsodi kötődésű páros állhatott fel.

Balogh Jani: „Egy nagyon jó verseny volt ez az Ózd Rally, méltó zárása a 2016-os szezonnak. Reméljük jövőre is eljöhetünk és megmérkőzhetünk a környéken. Az utolsó időellenőrző után felszabadultan szálltunk ki az autóból és az egész éves drukk elmúlt, hiszen megcsináltuk. Megvédtük a kategória bajnoki címet, az abszolútban pedig a várakozásainkat messze felülmúltuk. Igaz, hogy csak a párosunk van a reflektorfényben, de semmire nem mennénk, ha nem állna mögöttünk egy ilyen csapat, amit ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki egy kicsit is dolgozott a háttérben és hozzátett ehhez a szép eredményhez.”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top