• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

XII. Suzuki-Kaiser Ózd Rali - Parádés hangulat vár a prológra kilátogatókra!

Kicsit bele mélyedve az ózdi rali történelembe láthatjuk, hogy idén már tizenkettedik alkalommal bőgnek fel a motorok a borsodi városban és környékén! A Városi Stadion 2006, maga a salak ovál 2008 óta ad otthont a prológnak a versenyzők és a közönség nagy-nagy örömére! Jellegzetessége a félkör eltolásos rajtoltatás, tehát egyszerre két versenyautó küzd egymással! Mivel a parc ferme is a stadionban van, így a versenyzők egymás produkcióját is megtekinthetik, valamint az érdeklődők egész szombat délután gyönyörködhetnek a színes autócsodákban! De vajon miben lesz még más az idei?
Most lehull a lepel néhány részletről!

Jó néhány hangulatfelelős igyekszik majd felejthetetlenné tenni a május 17-i szombat délutánt, melyet reméljük az időjárás is kegyeibe fogad majd! A mikrofon mögött a ralis társadalom körében méltán népszerű Kőváry Barna fogja
garantáltan szórakoztatni a nagyérdeműt, aki extázis közeli állapotban buzdítja a pályán lévőket, persze csak ha kiérdemlik… :) 

Az esetleges pályakarbantartás alatt pedig villáminterjúkkal színesíti az eseményt!


A Magyar Gyorsulási Szövetség és a Markom Racing baráti segítségének köszönhetően két fiatalember is érkezik a drift világából és mutatkozik be az ózdi salakon! Őket Kurtyán Ferenc az MGYSZ elnöke mutatja be:

A két versenyző Ámon Olivér és Bauer Bence. Ők a legfiatalabb versenyzőink. Évek óta eredményes résztvevői a drift és a gymkhana OB-nak. Mindketten 18 éves kor alatt kezdték versenyzői pályafutásukat

Ámon Olivér jelenleg 20 éves. 15 éves korában már megnyerte a Speed Proex kupát junior kategóriában, továbbá a felnőttek között a 2500ccm fölötti kategóriában is első helyezést ért el. Ezután jött a drift gondolata, 2011-ben megépült a Mercedes 600-as "bálna" amivel aztán sikert, sikerre halmozz.

Bauer Bence jelenleg 18 éves. Első autója egy Mitsubishi volt, mellyel sprintversenyeken indult. 2010-től vesz részt a hazai drift bajnokságban egy Mercedes 190-es 3200cm3-is 24 szelepes versenyautóval. A 2011-ben hazánkban is megalapított gymkhana sportág első állomásán, 35 ezres nézőközönség előtt részese volt a sportág bemutatkozásának. Bálna Merci a salakon, nem lesz mindennapi! Köszönjük!

Dr. Ádám Antal (Lódoki) rendező meghívására ellátogat az oválra a sokszoros Szlovák bajnok Béres család is, akiket nem kell bemutatni senkinek. Láthatjuk az S1-es Audit is üzem közben! Ha ők köröznek, szem nem marad szárazon!

Porkoláb Pétert is láthatjuk majd 2011 után ismét BMW-vel driftelni a salakon, de biztosan indul majd a hátsó kerekezés hazai fenegyereke Varga „C” Zoltán is a zöld-fekete E-30 M3-sal!

A legfőbb attrakció mégis a Naturali (RTE) mezőnye lesz, akik mint minden évben most is szemet gyönyörködtető autózással fogják elkápráztatni a kilátogató reményeink szerint több ezer embert! Mivel az eredményük nem számít bele a másnapi versenybe, a látványos autózás borítékolható! BMW-k, Ladák, Mitsubishik rúgják majd a salakot a sötétedésbe hajló prológon, ahol a kipufogókból jövő méteres lángnyelvek és a villanó vakuk tucatjai adnak egyedi megvilágítást az ózdi arénának!


- Azért hogy valami tétje mégis legyen a „tét nélküli” bemelegítésnek, a Naturali mezőnyből a legjobb időt elérő első és hátsókerekes egységet, valamint az abszolút elsőt külön díjazzuk!
Gazdára vár továbbá egy különdíj is, de ez legyen meglepetés!

Ezt a hangulatot mindössze 1.000 Ft-ért kínáljuk, a 14 és 18 év közöttiek diákjeggyel 500 Ft-ért látogathatják a rendezvényt, a 14 év alatti gyermekek részére természetesen a május 17-én 16 órától kezdődő prológ látogatása idén is ingyenes!
A pontos cím pedig: Ózd, Városi Stadion, Bolyki Főút 4. GPS: 48.221999, 20.269720 


Szeretettel vár mindenkit az AMTOSZ elnöksége és a verseny rendezője a HBRK SE!

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top