• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Csülök knédlivel

ERT Rallye Cesky Krumlov 2014. 


Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna egy számára teljesen új helyszínen folytatja 2014-es rallye programját. Az European Rally Trophy (ERT) idei második futamára a cseh mesevárosban, Cesky Krumlovban kerül sor, ahol már „délelőtt sem ciki becsípni”, bár ez a hétvége Janiék számára semmiképp sem erről szól.


Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY párosa, Puskádi János és Gódor Barna idei második ERT futama a csehországi 42. Rallye Cesky Krumlov lesz, mely közvetlenül a munka ünnepe után rajtol.

Mondhatnánk: éljen május 2.-a is! :) Csehország talán harmadik legtradicionálisabb rallye versenye szerencsére nem macskaköves utakon zajlik majd, ami a versenynek otthont adó mesés hangulatú kisvárost oly annyira jellemzi, a feladat mégsem ígérkezik egyszerűnek. Rallye-s berkekben tudvalevő, hogy a cseh gyorsasági szakaszok hasonlítanak talán a legjobban az itthoni pályákra. Ismeretlenül azonban, a kontinensviadalok esetében megszokott, két alkalmas pályabejárással sosem egyszerű versenyezni, főleg akkor, amikor az útminőség ennyire változatos.

Márpedig itt minden van, ami aszfaltos versenyen lehetséges: változó útminőség, tapadás, gyakran töredezett, foltozott, dobálós burkolat, levágás, felhordás szinte az összes kanyarban. Mindez egy nagyjából egy „elhajított nadrágszíj” szélességű úton. Az már csak hab a tortán, hogy a helyi időjósok prognózisa szerint várhatóan szakadó esőben zajlik majd a futam. Bár ez még mindig jobb lenne, mint a bizonytalan, változékony időjárás, amely igazán szerencsejátékká képes változtatni egy autóversenyt. Tempóban sem lesz hiány, hiszen a szakaszok átlagsebessége jóval meghaladja a 100
km/órát.

Az ERT-ben kötelezően használatos, utcai mintázathoz hasonlító gumik barázdáinak utólagos módosítása tilos, így esőben legfeljebb a legpuhább keverékre számíthatnak a versenyzők. Ezek az abroncsok azonban ilyen magas várható átlagsebességnél vizes körülmények között igen kockázatosak, szinte állandó az aquaplaning. Janiéknak alkalmuk nyílt beszélgetni egy már régi, helyi ismerősükkel, Jan Kopecky-vel, akit a Skoda gyári csapat Esapekka Lappi-val együtt benevezett erre a futamra, nehogy kiessenek a gyakorlatból. :) Jan ugyan nem mondta ki, de utalt arra, hogy a versenyrendezők rendkívüli időjárás esetén kivételesen engedni fogják az abroncsok utólagos vágását, ezzel nagyban növelve a biztonságot és persze a tempót is.


A hangulatos felkészülést követően pénteken veszi majd kezdetét a száguldás. A mezőnyben akad néhány korábbi ellenfél is, akikkel újra összemérhetik tudásukat Janiék. A cél most is a pontszerző helyezés, azaz beférni az abszolút 10-be. San Remo-ban ehhez alig néhány másodperc hiányzott, de Jani és Barna most újra elszántan nekivág. Pár nap múlva az is kiderül, vajon sikerült-e?



Csökő Zoltán

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY és az EUROSOL - HONDA Civic Type-R ezúton is köszöni Partnereinek, Támogatóinak segítségét, akik lehetővé teszik, hogy a csapat e csodálatos helyszíneken és versenyeken részt vehessen itthon és az ERT sorozatban.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top