• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Aradi bátorságpróba

ERT Arad Rallye 2014.


Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna az Arad Rallye-n folytatja a 2014-es ERT szezont. Néhány napja még aszfalton száguldottak, mostanra azonban már Ők is és a Fabia Super 2000-es is felkészülten várják a murvás bevetést, ami a pályák ismeretében nem lesz izgalommentes.


Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY párosa, Puskádi János és Gódor Barna az ERT harmadik futamán, az Arad Rallye-n is részt vesz. Az idei program eléggé sűrű, hiszen csak egy-két napot töltöttek itthon a múlt heti csehországi megmérettetést követően és már indultak is Arad irányába. A Szervizcsapat sem unatkozott, mivel az autót teljesen át kellett építeni a brutálisnak ígérkező murvás szakaszokra.

A futóművek teljes cseréje mellett néhány négyzetméternyi védőburkolat is felkerült a Skoda aljára, ami hatékony védelmet jelent majd a kavicsok valamint a kisebb sziklák ellen, amelyekből jelentős mennyiség lesz ezen a versenyen. Várható továbbá ismét hatalmas tempó, mert a szakaszok átlagsebessége igen magas, helyenként nagyon hasonlatos a finnországi pályák vonalvezetéséhez.

A tempósabb részeken talán nem lesz baj az útminőséggel, de már a pályabejáráson is láthatóvá váltak azok a helyek, kanyarok, ahol biztos jelentősen romlanak majd a feltételek, mély vájatban kell majd autózni. Lehet, hogy ezeken a helyeken érdemes lesz „eldobni” néhány másodpercet a biztosabb célba érkezés érdekében. Főleg a sok ritmusváltáshoz kell majd megfelelően alkalmazkodni. Sok olyan szituáció lesz, amikor hosszú ideig kell végsebességen, „tiltáson” autózni, aztán egyszer csak besűrűsödnek a kanyarok.

Várhatóan a tempóválasztás lesz a legnehezebb feladat, megtalálni a helyes arányt a gyorsaság és a célba érkezést elősegítő, a versenyautót megkímélő vezetési stílus között. Erre a versenyre tipikusan jellemző, hogy egy pillanat alatt elszállhat egy jó eredmény, ha az ember túlzottan gyorsan akar átkelni a keletkezett tankcsapdákon. Jelentős mennyiségben volt láthatóak korábban ezeken a pályákon elhagyott futóműalkatrészek, felniről lefoszlott gumik.

Ennek szellemében arra készülnek Janiék, hogy egy barátságos környezetben, jót versenyezzenek murván, amit oly nagyon kedvelnek, s amire az autó is tökéletesen alkalmas. A cél ismét a pontszerző helyezések egyike az abszolút első tíz között, amire meg is van az esély, amennyiben helyesen sikerül ötvözni a bátorságot az óvatossággal.

 

Csökő Zoltán


Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY és az EUROSOL - HONDA Civic Type-R ezúton is köszöni Partnereinek, Támogatóinak segítségét, akik lehetővé teszik, hogy a csapat e csodálatos helyszíneken és versenyeken részt vehessen itthon és az ERT sorozatban.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top