• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A Klausz-Csányi kettős nyerte a Mikulás Rallye-t

A nemzetközi futamokon rajtoló Klausz Kristóf, Csányi Botond és a Ford Fiesta R5 alkotta trió a negyedik gyorsasági szakaszon az élre állt, és ezt az elsőséget a verseny végéig meg is tartotta. Gondmentes és magabiztos versenyzése meghozta gyümölcsét, 5,6 másodperccel zártak Bútorék és Baloghék előtt az élen.

 

Klausz Krisztóf, Csányi Botond (Ford Fiesta R5): „Nem sikerülhetett volna jobban ez a verseny, ahol az utolsó gyorsaságin is ugyanolyan lendülettel versenyeztünk, mint a nap többi részein. Nagy kockázatot nem vállaltunk, de mindenképpen jó tempót diktáltunk az összes szakaszon, és sikerült megnyernünk a Mikulás Rallye-t. Ez egyrészt a tudatos és magabiztos versenyzésnek illetve a sebességünknek köszönhető.”

 

 

 

Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5): „Sajnos a defekt keresztül húzta a számításainkat, de vissza tudunk kapaszkodni a második helyre, már ez is nagy dolog. Rajtunk kívül senki nem kapott defektet az élmezőnyből, úgyhogy azt mondhatom, hogy mi megtettünk mindent. Nagyon jó verseny volt, jól éreztük magunkat, gratulálunk Kristóféknak a győzelemhez.”

 

 

 

Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5): „Idézőjelbe téve, apró lépésekkel jöttünk fel a pincéből, nem gondoltam volna, de nyomott hagyott bennem a nyári negatív kalandunk. Egy új autóval is meg kellett megismerkednünk, de abszolút pozitívak a tapasztalataink, jó kiindulási alap volt ez a verseny. Látszik, hogy sokat tudunk még gyorsulni, de ez a mai nap nagyon kellett nekünk.”

 

 

 

Kovács Antal, Istovics Gergő (Ford Fiesta R5): „Ebben az erős mezőnyben ezzel a negyedik helyezéssel azt gondolom elégedettek lehetünk. Pedig a reggeli ködben az első gyorson nem teljesítettünk a legjobban. Talán már innen látszik, hogy nekünk ez az eredmény már nem annyira számít, csak az, hogy kiszolgáljuk a nézőket és jól érezzük magunkat. Az autó is tökéletesen működött, csak az utolsó gyorson nem megfelelően gumiztunk, így is sikerült megőriznünk a negyedik helyet.”

 

 

 

Csucsu, Kailbach Péter (Skoda Fabia R5): „Nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy újra egy rali autóval mehettem. Sajnos egy kicsit azért érződik, hogy el vagyok szokva a ralizástól, a beláthatatlan kanyarokban túl óvatosak voltunk, de így az utolsó gyorsaságira úgy gondolom elég jól belejöttünk, meglátjuk majd mit hoz a jövő.”

 

 

 

Bodolai László, Szőke Tamás (Ford Fiesta R5):„A verseny felétől már nagyon élveztük, mert az elején a köd és a sár nehezítette a dolgunk, főleg úgy, hogy nem volt ablakmosónk. Ez az első körben kicsit megpecsételte a sorsunkat, de azért jöttünk, mert szerettünk volna minél többet murván menni, sőt ilyen talajtípuson együtt még nem is mentünk. A célt elértük, itt vagyunk a top tízben, azt hiszem a nyolcadik helyen, úgyhogy minden ok.”

 

 

 

Gyarmati Ariel, Kocsis György (Mitsubishi Lancer Evo IX.): „Nagyszerűen éreztük magunkat a 23. Mikulás Rallye-n. Azért jöttünk, hogy egy kicsit  levezessük az évet és tét nélkül tudjunk autózni. Egy-két kisebb kalandunk adódott azért, de összességében nem volt semmi gondunk. Az autó is tökéletesen működött, a Pirellikkel is meg voltam elégedve, és a verseny is szenzációs volt. Próbáltam kicsit szélesen, lapjával menni mindenhol. Nekünk is tetszett, remélem a nézőknek is. Az utolsó Jutaszpuszta aszfaltos végén meg is forgattuk picit az autót egyhelyben. Jólesett, lezártuk az évet, valószínű már nem megyünk, úgyhogy örülünk neki, hogy itt vagyunk a célban!”

 

 

 

23. TAXI4 Mikulás Rallye, GY5 eredmények:

 

1. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5)                              10:26.0

 

2. Klausz Krisztóf, Csányi Botond (Ford Fiesta R5)                           +3.5

 

3. Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5)                           +5.7

 

4. ifj. Cseh Vilmos, Kovács Zoltán (Skoda Fabia R5)                         +13.3

 

5. Elek István, Herczeg Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX.)               +14.0

 

6. Csucsu, Kailbach Péter (Skoda Fabia R5)                                     +14.3

 

 

 

23. TAXI4 Mikulás Rallye, ideiglenes végeredmény:

 

1. Klausz Krisztóf, Csányi Botond (Ford Fiesta R5)                           41:32,7

 

2. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5)                              +5.6

 

3. Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5)                           +10.6

 

4. Kovács Antal, Istovics Gergő (Ford Fiesta R5)                              +49.7

 

5. ifj. Cseh Vilmos, Kovács Zoltán (Skoda Fabia R5)                         +52.5

 

6. Lencse Zoltán, Dr. Kovács Annamária (Ford Fiesta R5)               +1:16.4

 

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top