×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 698
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Vissza a nyári győzelem helyszínére

Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5)

A Bútor-Tagai kettős visszavonulása után sem akasztotta szögre bukósisakját, egy-egy versenyen minden évben tiszteletüket teszik. A Mikulás Rallye az, ahonnan sosem hiányoznának, ráadásul nyáron épp ezeken a pályákon szerezték meg életük első abszolút győzelmét!

 

 

Az idei évben a veszprémi versenyeken kívül a nyíregyházi ERC futamon is láthattunk, hiányzott az aszfaltos futam is, vagy a futam presztízse miatt indultatok?

Valójában Pécs volt betervezve, de egy családi program közbejött, így átszerveztük Nyíregyházára az aszfaltos versenyünket. Nagyon régóta nem mentem aszfalton, ezért mindenképpen szerettem volna aszfalton versenyezni, hogy picit felelevenítsem a tudást, ismereteket és tapasztalatot gyűjtsek. Sajnos a verseny rövidre sikerült, a harmadik gyorson ki kellett állnunk technikai probléma miatt.

Azt hittem, hogy az egy felkérés volt, mint Local Heroes!

Nem, az már annak a tudatában volt, hogy a rendező tudta, hogy indulni szeretnénk, és minket választottak ki erre a Local Heroes szerepkörre. Ami csak annyit jelentett, hogy a kvalifikált EB mezőnyben indulhattunk, azok között akik az egész sorozatot teljesítik.

Ez aszfalton, főleg abban a sárban abszolút előnyt jelentett, mindenképpen jobb volt az út. De inkább presztízse van ennek a címnek, benne vagy az Eurosportban, gyorsok végén megkérdezik mi a helyzet. Semmiképpen sem szerettem volna visszautasítani, de hozzáteszem nagyobb terhet tett rám, mint gondoltam, újra volt bennem egy kis megfelelési kényszer.

Nagy büszkeségnek éreztem, hogy egy hat éve visszavonult versenyzőt kérnek fel erre, az előző húsz év korrekt sportolói eredményeimnek, hozzáállásomnak tudtam be, vagyis eredményünknek, hisz ez nemcsak rólam szól, hanem a navigátoromról is.

A Mikulás Rallye mindig szerepel abban a néhány versenyben, ahol indulni szoktál, minek köszönhető ez?

Mivel az elmúlt időszakban nagyon kevés versenyen indulok, és talán az év végén jobban tudok erre egy kis időt szakítani. Egy napos verseny lévén szó, úgy gondolom ennél kevesebb energiát nem lehet egy versenyre szánni, és ha megnézzük, a 75 gyorsasági kilométer sem mondható kevésnek, aránylag jó kis táv és mindenképpen egy felszabadult, tét nélküli versenyzést tesz lehetővé. Hozzáteszem, hogy imádom a veszprémi pályákat, ismerem is őket, minden adott, a szállás, a rendezővel való jó kapcsolat. Így a karácsonyi szünet és a  jövő évi első verseny előtt úgy gondolom mindenképpen jót tesz egy kis év végi futam. Ráadásul Nyíregyházán iszonyatosan keveset mentünk hiányzik a kilométer is.

Így a nyári abszolút győzelem után mi lehetne a cél?

Ugyanaz, de nem élet-halál harc. Szeretnék felszabadultan egy jót autózni, és ugyanúgy mint Veszprémben, ha minden jól sül el úgyis ott tudunk lenni az elejében, ha meg nem, úgy járunk, mint Nyíregyházán. Nekem már nagyon nagy terveim, céljaim nincsenek. Persze óriási öröm a győzelem, de ehhez nagy szerencse kell ebben a sportban. Nem szabad defektet kapni, nem lehet technikai hiba, 100 százalékosan kell ott lenni, nem lehet hibázni, tehát nagyon sok dologból áll össze.

Ha összeáll örülni fogok, ha nem, szomorú leszek egy kicsit!

 

Forrás: www.mikulasrally.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top