• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

MRT: Borbás Szabiék a csúcson!

Meghódította Komlót Borbás Szabolcs és Csáki Richard, akik a Rally2-es Baranya Kupa P csoportjának virtuális trónjára ülhettek. Üröm az örömben, hogy a másik három párosnak viszont nem mentek akadálytalanul a dolgok. De előbb természetesen nézzük meg, hogy a hétvége nagy nyertese hogyan látta belülről az eseményeket!

Borbás Szabolcs verseny utáni nyilatkozata: „Végre. Egy szóval így lehetne összefoglalni talán. Nem ment minden gördülékenyen, hiszen azért, hogy a P csoport első helyén végezzünk keményen meg kellett dolgozni. Az autó melegedett, a hűtővíz 90-100 fok körül mozgott, a rajtnál a kuplunggal is voltak nehézségeim. Persze ezek mind eltörpülnek amellett, hogy egy tökéletes hétvége van a hátunk mögött, és csak fokozza a boldogságot, hogy pont a hazai versenyemnek tekintett helyszínen sikerült ez elérnünk. Nagyon köszönöm Richardnak a pontos munkáját, és Markó Tibornak a nagyszerű rendezést. Nagy feltöltődést adott ez számunkra a hétköznapokhoz”.

Kovács Antal és Istovics Gergő sajnos már a kevésbé szerencsések mezőnyébe sorolható, hiszen kiállni kényszerültek. Gergő szavait idézve: „Sikeres tesztet futottunk a Baranya-Kupa előtt, néhány barátunkat és partnerünket is volt szerencsénk megautóztatni. A szombati pályabejárásra kevesebb figyelmet fordítottunk a szokásosnál, mert 10 éve már, hogy járjuk a mecseki szakaszokat. A prológon megkaparintottunk egy abszolút 2. helyezést, kisebb kalanddal, ugyanis a sáros részen döbbentünk rá, hogy nem töltöttünk ablakmosó folyadékot a tartályba, így vakon teljesítettük. Vasárnap viszont az első szakasz után beütött a krach: a váltóban egy tengely felmondta a szolgálatot, így a hajtásunk is megszűnt, ki kellett állnunk. A szervizcsapat 30 perc alatt orvosolta a problémát, és lévén, hogy meghívásos alapon versenyeztünk Markó Tibor jóváhagyásával délután még 4 szakaszt teljesíthettünk. Nagyon szeretnénk neki megköszönni nem csak az előbbit, hanem azt is, hogy odafigyelve a résztvevőkre biztosított számunkra hűsítőket a nagy melegben. Illetve gratulálunk Borbás Szabolcsnak és Csáki Richardnak a nagyszerű eredményükhöz! Bizakodva várjuk a Kassa Rallyt, 40km-rel a lábunkban.”

A Gyarmati Ariel-Németh Gergely duó sem bővelkedett a szerencsében: „Inkább a látványra autóztunk, mintsem az időre a prológon, reméljük tetszett a közönségnek. Baleset miatt csak a második szakasztól kezdődött az éles verseny, a BMW-k között első időket mentünk, abszolútban pedig a 3. helyen. A negyedik gyorson 4-5 másodperccel vezettünk a BMW-k előtt, és már az abszolút 2. hely volt a miénk, már ennek a szakasznak az egyharmadát is úgy tettük meg, hogy a váltónk 4-esben ragadt, és sajnos feladni kényszerültünk az igen ígéretes hétvégét.”- nyilatkozta Gyarmati Ariel.

Az utolsó párosunk a hétvégén a Maricsek Miklós és Magyar Gábor alkotta fogat volt. Miki számolt be nekünk arról, hogyan is élték meg az előfutó szerepét: „Az első rajtoló előtt autózni mindig egy kitüntetett dolog, nagyon élvezetes! Komlót és környékét jól ismerem, így ez nagy segítség volt amikor a partnereket autóztattam, hiszen ők nem tudták diktálni az itinert, és 180 km/h-nál azért megnyugtató, ha a navigátor megerősít. Egy rendkívül jól szervezett verseny volt, amit természetesen Markó Tibornak szeretnénk megköszönni, valamint gratulálni Borbás Szabolcsnak és Csáki Richardnak.”

www.maricsekteam.hu

Johanics Anett, sajtóreferens

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top