• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Teszt Rallye Orfű: Végre elkezdődik!

A téli szünet lassan véget ér és az Országos Rallye Bajnokság miskolci rajtja előtt, immár hagyományosan Orfűre látogatnak azok, akik a borsodi futam előtt élesben is próbára teszik magukat és autóikat. Az orfűi Teszt Rallye lesz az első fellépése 2017-re átalakuló MR Racing csapatának is.

 

Maricsek Miklós már izgatottan várja a 2017-es szezon első versenyét, az orfűi Teszt Rallye-t. A Mitsubishis pilóta 10 kg-ot fogyott a holt idényben, de nem csak a súlyvesztés az egyetlen jelentős változás, amiről beszámolhatunk a rutinos versenyző esetében.

 

„Végre túl vagyunk a téli szüneten!”  Vágott rögtön a közepébe a váci pilóta. „A két és fél hónapos szünet egyrészt nagyon hosszú idő, mert ha tehetném, minden hétvégén versenyautóban ülnék, másrészről viszont majdnem rövidnek bizonyult a holtidőszak, hisz a csapat körüli teendőkkel éppen, hogy végeztünk a szezon kezdetére. Temérdek munka van a hátunk mögött és remélem, hogy ott tudjuk folytatni a csapattal, ahol tavaly a Szilveszter Rallye-n abbahagytuk.

Két komoly változás történt 2017-re: Az egyik a navigátor személye. Ivett az üzleti, illetve munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudná vállalni teljes szezont, ezért az idei évben Bán Viktor foglalja el a Jobb1-et a Mitsubishiben. Viktor egy kiváló és rettenetesen elhivatott navigátor, így biztosan remekül tudunk majd együtt dolgozni.

A másik változás pedig, hogy idén nem az ORB, hanem az ORC mezőnyét fogjuk erősíteni. Köztudott, hogy az R4-es Mitsubishik mandátuma lejárt az első osztályban és csak az Országos Rallye Challenge-ben értékelik ezeket az autókat. Ez azonban nem jelent problémát számunkra, hisz az ORC a Rallye1 szerves részét képezi, minden futamon ott leszünk, a változás csak annyi, hogy ezúttal nem a 2-es kategóriában, hanem az ORC-ben értékelnek minket.”

 

Tóth Tibor tavaly 10 év szünetet követően tért vissza a rali vérkeringésébe. A Mitsubishis pilóta az idei szezonban a 3-as kategóriában méretteti meg magát az MR Racing N csoportos Lancerével, így természetesen Orfűn is ott lesz, hogy a lehető legalaposabban felkészüljön az ORB nyitó futamára, a Miskolc Rallye-ra.

 

„A téli szünetben már Orfű előtt is teszteltünk aszfalton. A kiskunlacházi reptéren megrendezett FRT sorozat állomásain álltunk rajthoz. Hasznosak voltak ezek a versenyek, mert képet kaptam arról, hogy hogy viselkedik az autó aszfalton, ráadásul az eső is esett múlt szombaton, így nedves körülmények között is gyűjtöttük a kilométereket.

Orfűt egy Miskolci előtti tesztnek szánjuk, jó lesz egy kicsit mozogni az autóval. Figyelni fogom az időeredményeket és megpróbálom a lehető legjobbat kihozni a hétvégi versenyből, de az elsődleges cél, hogy állítgassuk a Mitsubishit és készüljünk Miskolcra. Nekem egyébként a keskenyebb, dobálós, kicsit csúszós szakaszok jobban fekszenek, mert ott jobban mozog alattam az autó, több visszajelzés jön az útról. Ezért is lesz jó teszt Orfű, mert tudunk kilométert gyűjteni a szélesebb, jó minőségű aszfalton. Az idei évben gyorsulni szeretnék, ez lesz a célom minden egyes versenyen. Tervben van, hogy a verseny előtt szombaton Zobákon is megyünk, mert az a szakasz jobban hasonlít a miskolci pályákhoz.”

 

Az előfutó László Zoltán nélkül talán nem is rendeznének meg kis hazánkban egy-egy komolyabb rali futamot. Nem lesz ez másként Orfűn sem, ahol a rutinos sofőr a Mitsubishi Lancer WRC Replikával száguld majd végig a Licenszes mezőny előtt.

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top