• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Hasznos kazári kirándulás

 

Maricsek Miklós és Bán Viktor szerezte meg a győzelmet a hétvégi Villámszer Kazár Rallye-n a Licenszes kategóriában, de ami az MR Racinges páros számára ennél sokkal fontosabb, hogy megtalálták a megfelelő beállításokat az R4-es Mitsubishi Lancerhez az Ózd Rallye előtt.

 

Maricsek Miki előszeretettel vesz részt rallye sprint futamokon, hisz így két ORC forduló között sem esik ki a ritmusból, de a hétvégi, nógrádi sprint duplán hasznos volt számára.

 

„Kerestem a megfelelő tesztpályát az Ózd Rallye előtt és, mint egy vastag betűs újsághirdetés jött velem szembe a Kazár Rallye Sprint versenykiírása, így nem volt kérdés, hogy egy héttel a bajnokság második futama előtt rajthoz állunk a Salgótarján és Kazár között futó Rallye Sprinten.

 

Azt gondolom, hogy az Ózd Rallye második napi pályáira, azaz a Salgó környéki szakaszokra meg is találtuk a megfelelő beállításokat. Az első két gyors után elkezdtünk drasztikusan állítani az autón és a verseny végére megtaláltunk egy olyan lengéscsillapító beállítást, amitől már csak nagyon keveseset kell majd eltérni keményebb vagy puhább irányba az ózdi futamon. Sikerült 60 kilométert abszolválnunk és egy picit el is fáradtam, de pozitív napot zártunk a csapattal.

 

Kétszer teljesítettem a versenytávot, mert csak úgy, mint Orfűn, Kazáron is rajthoz álltam a Licenszes mezőny mellett előfutóként is. Hiba nélkül végig mentünk, kipróbáltunk különböző guminyomásokat és lengéscsillapító beállításokat és sikerült minden olyan pontot végigzongoráznunk, amit előzetesen elterveztünk a csapattal. Persze volt egy-két necces helyzet, mert bizonyos setup-oknál jobban mozgott, csúszkált a Mitsubishi és a reggeli menet is kemény volt még a nedves pályán, de sikerült elvégeznünk a betervezett munkát, egy kellemes napot tudhatunk a hátunk mögött.”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top