• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Első Bükfürdő a rallye 2-ben

Bodogán Motorsport - Bükfürdő Rallye Beszámoló


A második versenyt Bükfürdő közelében lévő gyorsaságikon rendezték. Nagyon vártuk ezt a versenyt, hiszen köztudott, hogy ezek a gyorsaságik akár beférnének egy kisebb túlzással egy VB futamnak. A pálya vonalvezetése, a murva minősége miatt Magyarország egyik legjobb és legkedveltebb versenyének számít.


Nagyon szép mezőny jött össze a kategóriánkban és egyúttal a rallye2-ben is. Ezen a futamon egy új navigátor diktálta az itinert Molnár Tamás személyében, akinek ez volt élete első versenye. Rally iránti szeretetének és érdeklődésének köszönhetően belevágott, hogy megtudja milyen is ez valójában belülről. Hosszú és sűrű volt a hétvége programja, ami csütörtökön, Káldon egy teszttel kezdődött meg. A gyors egy rövidnek számító 3 km-es szakasz volt, ahol lehetett szokni a pálya minőségét és tulajdonságait, valamint tesztelni a kocsi beállításait. A gyakorlás több okból is sikeresnek mondható volt, egyrészt sikerült a gumit tesztelni valamint a gátlók és a futóművet beállítani a szombati gyorsokra másrészt sajnos egy motorhiba is akadt, de köszönhető a motor készítőnek és a szerviz csapatnak, azt még az este folyamán sikerült orvosolni. Valamint ennek még egy nagyon fontos szerepe volt, hiszen szükséges, hogy összeszokjunk az új navigátorral. A megtett tesztkilométerek alatt sikerült az új navigátorral összeszokni és egymásra hangolódni. Másnap reggel a pályabejárás és gépátvétel következett, melyet a megszokottakhoz módon zajlott, majd a verseny, este egy aszfaltos prológgal vette kezdetét. Sikerült tempósan és egyben látványosan a nézőknek autózva lerajzolni az íveket.

Majd szombaton 3 különböző gyorson autóztunk három kört összesen 9 gyorsaságit. A gyorsasági szakaszok több mint 80km-et tett ki. A cél a cél volt, ahogy mindig, valamint gyűjtsük a verseny kilométereket. Ez sikerült is és egy élvezetes jó hangulatú versenyhétvégén vagyunk túl. Az első körben felázott mély és nehéz pályák vártak ránk, úgyhogy ennek megfelelően óvatosan kezdtünk és egy biztonságit autóztunk. Sajnos ennek az ára az volt, hogy egy kisebb hátrányt szedtünk össze a kategória élmezőnyéhez képest, viszont így is 4. helyen autóztunk. Aztán a szervizben több teendő is akadt, de sikerült mindent orvosolni, így újult erővel vághattunk neki a második körnek. A terv az volt, hogy közelebb kerüljünk az elejéhez és jobb időket menjünk, köszönhetően a bátrabb féktávoknak és a pálya felszáradásának. Ezt sikerült is abszolválnunk.

A következő szervizben a csapat újra átnézte és felkészítette az autót a következő utolsó 3 gyorsaságira. A harmadik körben, a 8. gyors közepén sajnos egy kanyar kijárati ívén a futóművel elkaptunk egy nagyobb követ, ami a kerékösszetartást elállította és így nehezebbé és egy kissé bizonytalanná téve a kormányzást nagyon elfáradva sikerült beérni a gyors céljába. Az autót a tempós szakaszokon nehéz volt az úton tartani, sokat kellet vele „harcolni”, ezért nem mertünk rizikózni, inkább a célba érkezésre törekedtünk, de ennek ellenére így is sikerült javítani az előző időeredményekhez képest.
Ennek köszönhetően felértünk a kategória harmadik és az abszolút 7. helyére , ami az egész hétvége történéseit figyelembe véve nagyon jó eredménynek számít.

 

Köszönjük a segítséget a szervizcsapatnak és támogatóinknak:

Business Solution Hungary Kft., ITS Holding Kft., IT-PNG System Kft., Hunova Trans Kft., Drávit Hungary Kft-nek. valamint a Ventil-Teamnek.


Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top