• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Trencsényi Vince: Küzdelmes, de jó verseny volt

Abszolút időt nem sikerült autóznia Salgótarjánban Trencsényi Vincének és Pannuska Dávidnak, de nem lehet panaszra okuk a srácoknak, mert Miskolchoz képest egy helyet javítva teljesítették a rajt előtti elképzeléseiket, dobogóra állhattak a Rallye2 Bajnokság kőkemény 6-os kategóriájában és összetett értékelésében egyaránt. Vincéék legközelebb Szombathelyen szeretnének rajthoz állni, a murvás bemutatkozásukhoz „mindössze” egy murvás szett hiányzik a Peugeot 208 R2 alá. Trencsényi Vincével beszélgettünk.

 


Megérkezett egy várva várt szerszám, amivel Miskolc után végre a futóművet is kedvetekre tekergethettétek. Miből állt a felkészülésetek?

Úgy terveztük, hogy a salgótarjáni verseny előtt csinálunk egy rendes tesztet, megfelelő körülmények között, de ebből sajnos ezúttal sem lett semmi. Vagyis csak annyi, hogy Máriapócson, a RabócsiRingen autóztunk 6 kört, ami nem több összességében, mint 6-7 kilométer. Ennyit időt tudtunk a beállításokra fordítani, illetve tesztelni. Ám ennyi idő alatt is tudtunk javítani az autónk viselkedésén, verseny közben kiderült, hogy a Peugeot-nk jobb lett, de nem tökéletes.

Miben nyilvánult ez meg? Milyen volt a versenyetek?

Az elejétől kezdve sokat csúszkált az autónk hátulja, birkózós volt a versenynapunk. Menet közben javítgattunk rajta egy-egy kicsit, de nem lett teljesen tökéletes. A pályák közül Kazáron mentünk már, Cered az ellenkező irányból volt ismerős, Sámsonházán pedig még nem autóztunk eddig. Majdnem minden gyorsasági új volt, de ettől függetlenül jól feldolgoztuk őket, elégedett vagyok a teljesítményünkkel és az eredménnyel. Az egész versenyünket a küzdelmes szó jellemezné a legjobban. A sok csúszkálás a beállításokból és a nagy tempóból egyaránt adódott, illetve még mindig tanuló stádiumban vagyunk az autóval. Próbálgattuk, hogy miként tudunk a különböző kanyarkombinációkon a leggyorsabban átjutni. Volt, hogy túlvállaltuk magunkat, aztán vagy jól sikerült a kanyar, vagy nem, vagy lehetett volna még egy picit több is. Egyenlőre még nem teljesen kiegyensúlyozott a kapcsolatunk az autóval. Össze kell még csiszolódnunk vele, de jó úton járunk, fontos állomása volt az ismerkedésünknek a salgótarjáni hétvégénk. Összességében jól éreztük magunkat, ismét szoros csatákat vívtunk, pozitív élményekkel és kupákkal tértünk haza, tanultunk, örültünk, hogy teljesítettük a célkitűzéseinket, kategóriában és abszolútban is dobogóra állhattunk. Köszönük a szervizcsapatunk munkáját és a szponzoraink segítségét.

A Szombathely Rallye-ra el tudtok jönni?

Szeretnénk ott lenni, de egyelőre nincsen murvás szettünk az autóhoz. Az elkövetkező napokban igyekszünk szerezni. Bizakodunk, hogy jól alakulnak a dolgok. Azért is lenne érdekes, ha ott lehetnénk Szombathelyen, mert soha nem mentünk még murván. Azzal az eshetőséggel nem számolunk most, hogy az Iseum Rallye-n nem tudunk rajthoz állni, mert sokkal szívesebben mennénk ezen a versenyen, mint az autógyilkos veszprémi pályákon. De ha nem lesz más választásunk, akkor Veszprémben fogunk elindulni. Az első két verseny alapján elég jól állunk a bajnokságban, szépen gyűltek a pontok Miskolcon és Salgótarjánban egyaránt, ezért szeretnénk ezeket gyarapítani Szombathelyen is.


Forrás: Rallye2.hu – Salánki Gábor

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top