• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

HERCZIG NORBERT IS A MOL CSAPAT TAGJA LETT

Budapest, 2017. március 17. – Herczig Norbert idéntől a MOL támogatott sportolója. Március 31-én startol el az Országos Rallye Bajnokság, amelyen a háromszoros abszolút magyar rallye bajnok immár a MOL színeiben áll rajthoz. A szponzorációs támogatást megelőzően a versenyző és a vállalatcsoport már tavaly is együttműködött, amikor a MOL versenybenzinek közül a professzionális versenyfelhasználásra kifejlesztett Racing Fuel RST (Rally Standard) üzemanyagát használva lett első helyezett.

 

A MOL és a magyar rallye kapcsolata több mint 2 évtizedes. A vállalatcsoport a ’90-es évek közepétől a szakág legjobbjait támogatta, a hatszoros magyar bajnok rallylegenda, Ranga László után Kiss Ferenc volt a cég szponzoráltja, aki a MOL Rally Team pilótájaként 1998-ban és 1999-ben is abszolút bajnok lett, vagyis a magyar rally legsikeresebb időszakában, az aranykorban szállított kiváló eredményeket. Hasonló teljesítményt nyújtott az elmúlt két évben Herczig Norbert, aki Bacigal Igorral nagy különbséggel tudott bajnokságot nyerni 2015-ben és 2016-ban is.

Herczig 2016-ban a MOL saját fejlesztésű MOL Racing Fuel RST (Ralley Standard) névre keresztelt versenyüzemanyagával vágott neki a versenynek, és a szezon első 5 futamából ötöt nyert, július végére magyar bajnok lett, az utolsó három futamban gyakorlatilag már rajthoz sem kellett állnia. Ilyen teljesítménnyel a magyar bajnokságban hosszú évek óta nem rukkolt elő senki. Ennek a kiváló eredménynek és a rendkívül sikeres együttműködésnek köszönhetően lett Herczig Norbert 2017-től a MOL hivatalos szponzoráltja, vagyis a MOL-csapat tagja, és bekerült a magyar sport elit alakulatában, amelyben olyan nevek szerepelnek, mint Szilágyi Áron, kardvívó, Kozák Danuta, kajakos, Babos Tímea, teniszező vagy éppen Gyurta Dániel, úszó.

„Herczig Norberttel ismét egy klasszis csatlakozott a MOL csapathoz. A MOL hazánk meghatározó vállalata, közel 500 töltőállomásunk van az országban, üzemeink működnek Százhalombattán, Tiszaújvárosban és Szeged környékén, termékeink ott vannak a mindennapokban. Támogatásainkkal pedig odaállunk az ifjú tehetségek mögé, és az olyan kiemelkedő sikereket jegyző sportolók mögé, mint Herczig Norbert, aki teljesítménye révén példakép lehet a fiatal tehetségek számára, és aki eredményeivel nagy örömet okoz az egész országnak” – mondta Kelenvölgyi Ágnes, a MOL-csoport szponzorációs vezetője.

Winkler Róbert, Herczig Norbert és Kelenvölgyi Ágnes

„A MOL Racing Fuel RST kimagasló, stabil teljesítményre képes a verseny elejétől a végéig, bármilyen időjárási körülmények között. Büszkén tekintek a MOL logójára az autómon, hiszen egyet jelent a legmagasabb minőséggel” – mondta Herczig Norbert többszörös abszolút magyar bajnok.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabályainak is megfelelő 102-es oktánszámú MOL Racing Fuel RST üzemanyag különlegessége, hogy a gyorsulási tartományban nagyobb teljesítményre képes, mint egy hagyományos üzemanyag, használata során pedig üzemanyag-megtakarítás is elérhető. Felhasználása minden olyan sportjárműbe javasolt, ahol az alap, vagy a programozható beállítások lehetővé teszik a 102-es oktánszám előnyeinek kihasználását. Ilyenek például a nagy értékű sport autók, motorok, illetve a komputer támogatott beállítási lehetőséggel rendelkező épített versenyautók, motorok.

 

Forrás: www.mol.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top