• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Füstbement terv

Kurtos Robi és Herczeg Szabi a 11. Eger Ralit sem tudta befejezni technikai gondok miatt. Egy eltört kuplungtárcsa nemcsak a szombati, hanem a vasárnapi versenyükre is rányomta a bélyegét.

 

Az első nap késő estig szervizeltetek. Mi történt veletek szombaton?

- A második gyorsasági közepén leszakadt a kuplungtárcsának a közepe. Ami furcsa, hogy nem is a rajtnál történt, hanem menet közben, ahogy váltottam kettesből hármasba, és elment a hajtás. Délután fogtam magam, hazamentem egy másik kuplungért, hogy másnap tudjunk Szuper Ralizni. Este még meg is csináltuk, és azt gondoltuk, hogy vasárnap legalább minden rendben lesz. De nem így történt.

 

Sikerült Szuper Raliznotok, de két gyors után nem volt eredményetek. A kuplung ismét?

- Még este kész lettünk a kocsi javításával, mert sok segítségünk volt, és ahogy mondani szokták „Sok bába közt elvész a gyerek”. Ez okozta a másnapi vesztünket. Nem lett meghúzva a váltóolaj leeresztő csavar, majd kiesett menet közben és elfolyt az olaj a váltóból. Ezt is csak akkor hallottuk, amikor levettük a sisakot. Tehát vasárnap két gyorsaságit sem tudtunk menni, és be kellett ismét fejeznünk a versenyt. Azóta már le is szedtük a váltót, és sajnos el vannak a színeződve a fogaskerekek a nagy hőtől, és ez azt jelenti, hogy nagy a baj és a költség.

 

Azon a pár gyorson, ahol technikai gond nélkül tudtatok menni, hogy éreztétek magatokat?

- Jó kis versenynek tűnt, mert már az első gyorson is felszabadultan autóztunk. Nem siettünk sehová, mert szerettünk volna egy kicsit hozzászokni az autóhoz, ugyanis tesztelni csak kb. olyan 30 kilométert tudtunk a verseny előtt. Ezért kicsit óvatosabban kezdtünk, de hát sajnos így is szétment az autó. Ha nem tört volna el a kuplungtárcsa, akkor nincs a vasárnapi problémánk.

 

Új Hankook gumikkal versenyeztetek. Mennyire vagytok elégedettek velük?

- Nagyon jók voltak féktávon, és nagyon jól tapadt szárazon. Volt ahol rácsodálkoztam, hogy milyen remekül lehetett vele autózni. Én már régen is mentem Hankookkal, és szerencsére most sem kellett csalódnom benne. Nekünk megfelelő lesz idén. Kellő segítséggel is elláttak minket, úgyhogy semmi gond nem volt legalább az abroncsokkal. Mivel kiestünk, és még négy gyorsot sem mentünk, ezek megmaradnak a miskolci pályákra.

 

El fog készülni az autó Miskolcra?

- Persze, ott leszünk a miskolci futamon, mert van másik váltónk, de ez kicsit sem hiányzott most nekünk. Alig vártuk, hogy egyben legyen az autó, és talán egy problémamentes versenyt tudhassunk magunk mögött, de az idei első futam sem a tervek szerint alakult. Reméljük, a Miskolc Rali után elmondhatjuk, hogy egy jót versenyeztünk, és ezt a célban tesszük.




Reklámpartnereink:

Foam-System Kft. - Go Matrac; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; KZ Invest Kft.; North Racing Kft.; Rex Bau Kft.; Inter Cars Kft.; Csikó Tamás – Autófényező; Perla-X Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top