• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A saját tempónkban autóztunk

11.Eger Rallye 2016-beszámoló

Immáron tizenegyedik alkalommal adott otthon Eger városa az Országos Rally Bajnokság szezonnyitójának. Technikás szakaszok és több tízezer néző tette igazi autósport ünneppé ezt a hétvégét.   

 

 

Pénteken a rajtceremóniával vette kezdetét a verseny programja. A Dobó téren felállított pódiumhoz emberfalban érkeztek a párosok és nézők által tömött utcákban távoztak a ceremóniáról. Másnap kezdődött az igazi verseny a gyorsasági szakaszokon.

Balogh Jani: „Az volt az elképzelésünk, hogy rögtön egy jó alaptempót kell diktálni és a felkészülésünket is ennek szenteltük. Mint az elmúlt versenyek mindegyikére, ide is egy kész taktikával érkeztünk. Ez elég hatékonynak bizonyult az első nap során. A mátrai pályákon, a rossz minőségű részeken tudtunk előnyt szerezni a kategóriánkban. Az abszolútban nagy volt a kérdőjel, hogy a friss technikákkal szemben hova lehetünk jók. A határozott kezdésünknek köszönhetően, az első napot előkelő helyen zártuk az R5-ös autók között. Hiba és kalandmentes kilométerek voltak mögöttünk.”

Az autó beállításainak köszönhetően a második napra kiírt szakaszok nem kedveztek Janinak, Daninak és az Evo 9-esnek. A szűk erdei dobálós részek után a tempós széles pályákon nem teljesített úgy a kocsi, ahogy azt szerették volna.

Balogh Jani:„ A második nap nagyon harcosra sikerült. Vasárnap már nem voltunk olyan gyorsak, mint ahogy azt szerettük volna. Az autó beállításainknak köszönhetően volt egy tempó, amit már nem tudtunk fokozni. Ennek az volt a következménye, hogy abszolútban elkezdtünk visszacsúszni. Tudtuk hol vannak a korlátaink és ezt próbáltuk feszegetni, de nem szerettük volna túllépni, mert annak végzetes következményei lehettek volna. Próbáltunk állítani a kocsin, más fajta gumit is próbáltunk, kicsit harcosabban álltunk neki a második körnek, de jelentős javulást nem sikerült elérnünk.

A problémáktól függetlenül a csapat megtartotta vezető pozícióját a kategóriában. Az utolsó szakaszra is maradt még izgalom, hiszen a power stage plusz pontjaiért keményen a gázra kellett lépni.  

Balogh Jani: „Nagy figyelmet szenteltünk az utolsó gyorsasági szakasznak. Szerettünk volna a lehető legtöbb ponttal hazatérni Egerből, hiszen az év elején a bajnokság szempontjából nagyon fontos ez az első lépcső. Végül, ha egy hajszállal is, de sikerült megnyerni a szakaszt a géposztályban, így a maximális pontszámot zsebelhettük be. A magyar értékelésben a hetedik helyet tudtuk elérni, ami egy jó eredménynek mondható ebben a kemény mezőnyben. A csapat nagyon jól működött, nem voltak komoly problémáink, mi pedig megpróbáltunk egyenletes teljesítményt nyújtani és szerintem elégedettek lehetünk az eredménnyel."

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top