• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ipszilonból már jók vagyunk

ISEUM Rally-Szombathely beszámoló

Szombathelyen tartották az idei év első murvás versenyét az országos rali bajnokság résztvevőinek. Markó Gergő a jól megszokott navigátora helyett, egy számára új párt talált, Bencs Gábor személyében. Az aszfaltról murvára való átállás mellett ez is újabb fejtörést jelentett, de hamar összecsiszolódott az új páros.

 

Markó Gergő: „Már a tréning folyamán megjött a közös hang kettőnk között. A pályák újjak voltak nekem, a bevállalóságuk miatt pedig elég komoly feladatot jelentett a gyorsan autózás rajtuk. A hosszú egyenesek végi optimális féktáv és kanyartempó eltalálása döntő volt a szakasz végi időeredmények alakulásában.”

Sokaknak nagy fejtőrést okozott a csúszós útfelület és többen árokba csúszást vagy bukást mutattak be.  Gergőéket sem kerülték el a melegebb helyzetek.

Markó Gergő: „Kalandos versenyen vagyunk túl. Az első napi három pályán és a vasárnapi első körben elég sokat hibáztunk. Többször tolattam bent a pályán, mint tanulókoromban a rutinpályán. Ez meg is látszott, hiszen a szervizsátor alól már nagyon jól ment a kiállás. A második körre sikerült összeszedni magam és menni olyan időket, ami talán bíztatónak mondható. Megvan ugyanaz a különbség, mint Miskolcon, de egy kicsivel mintha már közelebb lennénk a többiekhez.”

Ahogy fogytak a kilométerek úgy jött meg az önbizalma a fiúknak és a verseny végére még egy kisebb párharcba is bonyolódtak, amiből győztesen jöttek ki.

Markó Gergő: „Őrület nagy csatát vívtunk itt a végén Maricsek Mikivel egyetlen árva ponttért. Az utolsó szakaszra úgy mentünk fel két nap után, hogy egy tized volt közöttünk. Ezt a 11 kilométeres csepregi gyorson sikerült 2,2 másodperc előnyre növelni. Ha még lett volna két versenynap egész jó időket is tudtunk volna már autózni. A navigátorom azt mondta meg tanultam laza talajon a kocsi viselkedését és, hogy mikor mit kell csinálnom. A kalandokat leszámítva nagyon jó volt a murván autózás és talán közelebb is áll hozzám, mint az aszfalt. A következő két versenyt nagyon várom, és aztán meglátom a folytatást.”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top