• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Felrobbant a gumiágy

Gaál Ádám–Kalapács Kornél, Opel Ascona B 2000

  1. augusztus 2.

 

 

A prológot még jól teljesítette Gaál Ádám és Kalapács Kornél az Országos Historic Ralibajnokság negyedik futamán, a Székesfehérvár Ralin. Az első gyorsaságin azonban tönkrement az Opel Ascona B kardánfelfüggesztése, ami miatt a gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapata kénytelen volt feladni a versenyt. Az autó azóta már a műhelyben készül, hiszen alig másfél héttel a Fehérvár Rali után a historic ötödik bajnoki futamát rendezik Komlón.

 

Gaál Ádám: – A prológon még minden rendben volt, az első gyorsasági háromnegyedénél kezdett el csörömpölni a kardán. Miután kiértünk és megnéztük, láttuk, hogy nagyobb a baj, nem tudjuk folytatni a versenyt.

 

Nagyon sajnálom, mert ha célba érünk, akkor esélyünk lett volna egy jó eredményre. Mindenki nagyon maga alatt volt a csapatban, remélem, hogy Komlón mindenkit kárpótolni tudunk.

 

Gaál József, csapatvezető: – A kardán felfüggesztés gumiágya ment szét. Vadonatúj alkatrész volt, Németországban vettem. Az Eger és a Miskolc Rali után úgy gondoltam, hogy már eleget kapott, kicseréljük egy újra, de valószínűleg a régi jobban bírta volna.

 

Ahogy szétrobbant, a kardán össze-visszacsapkodott, a differenciálműben is lefogazta a kúpkereket. A fiúk a gyorsasági után szétszedték, de mire odaértünk a szervizautóval, már nem volt értelme ott hozzányúlni. Itthon a műhelyben kicseréltünk minden alkatrészt és már készülünk Komlóra.

 

Nagyon bosszant a dolog, mert eddig még nem estünk ki műszaki hiba miatt, az egész csapat nagyon rosszul érezte magát, de mondtam a fiúknak, hogy ez nem az ő hibájuk, én hoztam az alkatrészt, ami tiszta új volt. Sajnos ilyen az autósport.

 

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top