• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Szabó Krisztián a hétvégén Belgiumban folytatja

Péntektől vasárnapig rendezik a belga Mettet-ben a ralikrossz Európa-bajnokság idei szezonjának második fordulóját a Super1600-as kategória mezőnyének. A címvédő Szabó Krisztián csütörtökön elutazott a helyszínre, pénteken pedig már versenyautóba ül, ezen a pályán ugyanis más a lebonyolítás, mint az idény többi versenyhétvégéjén.


„Elég nagy a mezőny, így itt pénteken délután már edzést és egy kvalifikációs futamot is rendeznek nekünk, ezért aztán ez a verseny a megszokott kettő helyett valójában háromnapos” – mondta a Volland Racing 24 éves pilótája, aki Belgiumban is arra számít, hogy az összetett pontversenyben vezető dán Ulrik Linnemann-nal vívnak majd nagy csatát a győzelemért.
„Nagyon jó ez a pálya, egy épített aszfaltcsíkon alakítják ki, van benne minden, ami egy jó ralikrossz versenyhez szükséges. Az első kanyar meglehetősen szűk, ott szoktak lenni ütközések és látványos egymás elleni csaták” – jellemezte a pályát Szabó Krisztián, aki a szezon előtt itt megrendezett teszten Linnemann mögött második lett.


„Az autót az idénynyitó portugál hétvége után természetesen A-tól Z-ig átvizsgálták, amit kellett, azt kijavították, valamint a karosszérián is szükség volt néhány kisebb módosításra, most pedig tökéletes, bevethető állapotban várja a futamokat” – számolt be a váci versenyző a Skoda Fabia állapotáról.
Szabó Krisztián két évvel ezelőtt balszerencsés hétvégén vett részt Belgiumban, az volt pályafutása második Európa-bajnoki hétvégéje ralikrosszban, de a döntőben műszaki hiba miatt nem tudott harcolni a győzelemért, és a dobogóról is lecsúszott.
„Két évvel ezelőtt valóban nem jött ki a lépés, az nem az én napom volt, de most itt az alkalom a javításra” – mondta a címvédő.


Szabó Krisztián két héttel ezelőtt a portugáliai szezonnyitón második lett, az összetettben pedig csupán egy pont a hátránya Linnemann-nal szemben.
Ralikrossz Európa-bajnokság,

 

Super 1600, az összetett állása:

1. Ulrik Linnemann (dán, Peugeot 208) 27 pont,

2. Szabó Krisztián (Skoda Fabia) 26,

3. Kasparas Navickas (lett, Skoda Fabia) 22

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top