• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ogier az utolsót is behúzta

Wales Rali riportja

2014. november 14-16.



Ogier az utolsót is behúzta


Nem hazudtolta meg magát a Wales Rali. A szokásos saras-vizes körülmények ezúttal is nehezítették a mezőny dolgát, de még ez sem akadályozhatta meg a frissen világbajnokká koronázott Sebastien Ogier-t, hogy szezonbeli nyolcadik győzelmét megszerezze a hétvégén. Szépen int búcsút a Rali Világbajnokságnak Mikko Hirvonen. A finn pilóta a dobogó második fokára állhatott fel. A bronzérmes helyezés ezúttal Mads Östbergnek jutott.

Fotó: www.wrc.com

Sebastien Ogier a spanyolországi világbajnoki címvédés hullámáról nem szállt le, Wales-ben is elemében volt, rajtcél győzelmet szerzett. A második helyen célbaérő Hirvonen biztos jobban örült volna annak, ha győzelemmel zárhatja le ralis pályafutását, de végül is a második hely sem rossz egy félprivát csapattal versenyző pilótától. Hirvonen egyébként hatalmas küzdelmet folytatott Kris Meekével, a helyi hőssel. A harcnak végül is az vetett véget, hogy Meeke két abroncsa is tönkrement, miközben árokba csúszott és neki végül a hatodik hely jutott. Mads Östberg lett a nevető harmadik.

A csúszós körülmények nem kímélték a mezőnyt. Sebastien Ogier is csapattársával, Jari-Matti Latvalával állt nagy harcban pénteken. A finn azonban később, a rali során becsúszott az árokba, s ezzel három percet vesztett.

Fotó: Amber PR

„Így a legszebb lezárni a szezont. Ez volt a célom. Pénteken tövig nyomtam a gázt, s hihetetlenül sikerült a nap. Hatalmas különbség volt köztem és a mezőny között. Változás akkor történt, amikor Jari-Matti hibázott, ekkor egy kicsit lazítottam a tempómon.” – nyilatkozta lelkesen a VW címvédő világbajnoka.

Fotó: www.wrc.com

Hatalmas harc folyt a rali során a második helyért. Hirvonen, Meeke és Östberg között folyt a csatározás, s a trió tagjai többször helyet cseréltek. Östberg még szombaton esett ki a csatából, miután tíz másodperces büntetést kapott, mert késett egy időmérő ponton, majd az abroncsa ment szerteszét. Meeke pedig a vasárnapi nyitó szakaszon csúszott árokba.

Fotó: Amber PR

Hirvonen maradt egyedül talpon. „Nem is tervezhettem volna jobban a pályafutásom befejezését. Fantasztikus harcot vívtam egész hétvégén, ralis karrierem egyik legélvezetesebbjét. Nagyszerű hétvégén vagyunk túl és azon leszek, hogy az elmúlt 13 év emlékeit összeszedjem és hazavigyem magammal.” – szögezte le boldogan az M-Sport pilótája, aki az egyéni ponttábla negyedik helyén végzett.

Thierry Neuville lett a negyedik a Hyundai-al. Őt Elfyn Evans és Kris Meeke követi a hazai rajongók nagy örömére. Ott Tanak defektje ellenére is hetedik lett a Fiesta RS-sel. Az utolsó tizet Latvala, Martin Prokop és az új-zélandi Hayden Paddon zárja.

Fotó: www.wrc.com

A Wales Ralival véget ért egy újabb szakasz a Rali Világbajnokság történetében. Mikko Hirvonen, a rali egy nagyöregje szögre akasztja bukósisakját, így jövőre vele már nem találkozhatunk a raliversenyek során. A 2015-ös szezon is 13 állomásos lesz. 2015. január 23-25.-én rajtol a világbajnokság a tradicionális monacói helyszínen.

Fotó: www.wrc.com

2014-es Wales Rali eredménye


1. Sebastien Ogier (FRA)Volkswagen Polo3:03:08,2

2. Mikko Hirvonen (FIN)Ford Fiesta RS3:03:45,8

3. Mads Östberg (NOR)Citroën DS33:04:11,8

4. Thierry Neuville (BEL)Hyundai I203:04:23,1

5. Elfyn Evans (GBR)Ford Fiesta RS3:04:32,5

6. Kris Meeke (GBR)Citroën DS33:05:11,2

7. Ott Tanak (EST)Ford Fiesta RS3:05:37,9

8. Jari-Matti Latvala (FIN)Volkswagen Polo3:05:55,7

9. Martin Prokop (CZE)Ford Fiesta RS3:06:51,5

10. Hayden Paddon (NZL)Hyundai I203:06:56,7


A világbajnokság végeredménye:

Egyéni


1. Sebastien Ogier (FRA)Volkswagen Motorsport267 pont

2. Jari-Matti Latvala (FIN)Volkswagen Motorsport218 pont

3. Andreas Mikkelsen (NOR)Volkswagen Motorsport 2150 pont

4. Mikko Hirvonen (FIN)M-Sport WRT126 pont

5. Mads Östberg (NOR)Citroën WRT108 pont

6. Thierry Neuville (BEL)Hyundai WRT105 pont

7. Kris Meeke (GBR)Citroën WRT  92 pont

8. Elfyn Evans (GBR)M-Sport WRT  81 pont

9. Martin Prokop (CZE)Jipocar Czech National Team  44 pont

10. Dani Sordo (ESP)Hyundai WRT  40 pont


Gyártók


1. Volkswagen Motorsport447 pont

2. Citroën WRT210 pont

3. M-Sport WRT208 pont

4. Hyundai WRT187 pont

5. Volkswagen Motorsport 2133 pont

6. Jipocar Czech National Team  49 pont

7. Hyundai Motorsport N  28 pont

8. RK M-Sport WRT  26 pont


(Forrás: Amber PR)

Fotó: Amber PR , www.wrc.com


Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top