×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 698
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Őrületes harcban a Vác Rally-n

A 2013-as RTE bajnokság utolsó futamán, a IV. Peugeot PM Vác Rally-n a Rigó Motorsport versenyzőpárosa Oroszki Tamás és Bárdos Péter ismét megmutatta, milyen jó párost alkotnak, és ahol célba érnek, ott győztesként végeznek.


A BMW vezetőjével Oroszki Tamással beszélgettem:


Hogy éreztétek magatokat a versenyen?

A versenyen és az azt megelőző buli napon is nagyon jól éreztük magunkat. Pénteken kicsit kikapcsolódtunk Vácon, de szombaton már komoly készülődés vette kezdetét!


Milyen volt a pálya?

A pályák szerintem nagyon jók voltak, kivétel a Gombás-Sejce vége, de ez van, ezen megyünk. Mivel nem először mentem már rajtuk, így tudtam, hogy mire számíthatok.


Hogy készültetek a versenyre?

A szokásos átvizsgálás, szemrevételezés, egy-két szilent és gömbfej csere, gumizás…,aztán irány a verseny!


Milyen eredményt értetek el?

Az eredmény a legjobb, ami lehetett, hiszen megnyertük a BMW cupát! 1. helyezettek lettünk a versenyen...NO 1! De ennek története van… Az első gyorsaságin, Gombáson fölfelé megütöttem a jobb első kereket egy belső íves gumin, úgy tűnt nem is történt semmi különös, így mentünk tovább, nem lehetett észrevenni bármiféle hibát! De aztán amikor az utolsó lassítóhoz értünk, a rázós rossz úton lefelé a féktávon kiszakadt a jobbos kerekünk és teljesen önállósította magát. Gondolom elrepedhetett a gömbfej csap a belső íves guminál és itt pedig teljesen elengedett! Éreztem, hogy nagy a baj, de már csak másfél-két kilométer volt a célig, ha tudunk, kimegyünk valahogy lépésben és vészvillogóval. Ki is értünk! Szerencsékre, mert pont ott volt kiesve Lángi Ati és csapata, akiknél pont volt olyan alkatrész, ami nekünk eltört!Ezúton is köszönünkLÁNGI ATINAK ÉS CSAPATÁNAK!!! Navigátorommal, Petivel megszereltük kb. 20-25 perc alatt ott az út szélén, így már tudtuk folytatni a versenyt. Igaz, nagyon nagy hátránnyal, hiszen 25 mp-et kaptunk a szakasz győztes BMW-től! Ezt sikerült ledolgozni iszonyatos tempóval, így végül 4,4 mp-el győztünk!

Elégedettek vagytok az eredménnyel?

Az eredmény ennél jobb nem is lehetne, annak tükrében, hogy álltunk reggel az első gyorson! Nagyon megdolgoztunk érte, őrületes harcban, megérdemelve lettünk elsők!


Összesítettben milyen eredményt értetek el a bajnokságban?

Sajnos az összetett első hely nem lett meg. A teljes bajnokságot tekintve BMW cup 2. helyezettjei lettünk. Az Eger rally számunkra kimaradt és Tatabányán kiestünk, ennyi mínusz már nem fért bele, hogy a BMW cup bajnokaként zárjuk a 2013.-as szezont.


Jövőre nézve mi a tervetek?

Jövő évről már beszélgettünk navigátorommal, Bárdos Petivel és abban maradtunk, hogy ebben a kategóriába, ezzel az autóval végigcsináljuk a RTE futamait. Nem kis célt tűztünk ki magunk elé. Szeretnénk a 2014-es Rallye Túra bajnokság BMW cup győztesei lenni! Most egyelőre regenerálódunk /anyagilag/! Rendbe tesszük az autót, felújítunk mindent, ami csak mozog rajta és készülünk az újabb szezonra!


Köszönöm a riportot és Gratulálok az elért eredményhez!


Köszönöm támogatónknak a Salker Kft.-nek.


Speed Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán

Tel.:06-30-505-20-89

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További képek  a versenyről: Kattints ide!

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top