• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Vittük a kupát a hazain!

A IV. Peugeot PM Vác RallyARK futamán vett részt a Speed Rally Team versenyzőpárosaFarkas Roland és Kovács Tibor, ahol megtisztelve a hazai versenyt több kupával tértek haza.


Farkas Rolandot alias Malter Röhl-t kérdeztem:


Hogy tetszett az idei Vác Rally?

Hogy tetszett?? Szerinted?? Nagyon vártuk a szezon egyetlen hazai versenyét, ami jól is indult, már ami a háttér összeállítását illeti. Igazi versenyzésre alkalmas idő köszöntött ránk. A szombati laktanya prológ is hozta azt a tervet, amit elvártunk- rengeteg néző, jó pálya. De aztán vasárnap reggel vett egy hirtelen nagy bal kanyart a verseny menete, és kicsúszott minden az irányítás kezéből. Pedig minden adott volt egy tökéletes versenyhez, profi pálya, kellő mennyiségű induló stb. Aztán jöttek a már mindenki számára ismeretes problémák. Nekünk legnagyobb sajnálatunkra nem igazán akar összejönni ez a Vác Rally. Az első két versenyen kilőttünk egy-egy motort, a harmadik versenyen, azaz tavaly 0.04(!!!) mp-elbuktuk el a dobogó legfelső fokát és ezzel együtt az év végi kategória elsősséget, most meg ez…. Majd talán jövőre..


Hogy éreztétek magatokat a prológon? Milyen volt a pálya?

Mind a prológ, mind a vasárnapi Kismaros- Márianosztra kiváló pálya. Ebben a gyorsaságiban is megvan minden, ami kell. Megyünk lefelé és felfelé is egyaránt, van benne nagy tempó, és a technikás rész is. Sokan megkérdeztek a verseny előtt, hogy melyik pálya a jobb, én kivétel nélkül mindenkinek a Márianosztrait dicsértem. Jó a minősége, nincsenek, sőt szinte hiányoznak a gyilkos gödrök. Egyszóval minden adott lett volna ahhoz, hogy egy nagy széles mosollyal az arcunkon térjünk haza.


A csatolt belsőkamerás videó erről a kedvelt pályáról árulkodik:



Milyen eredménnyel végeztetek?

Eredmény tekintetében nem lehet okunk panaszra- Lada Kupa „A” csoport első hely, 1600cm3 (H3) kategória harmadik hely, csak sajna beárnyékolja a kupák csillogását, hogy ez két gyorsasági eredménye, illetve a díjátadón tapasztalt „hangulat”….


Idén indultok még valahol?

Igen, november elején egész biztosan részt veszünk a Kakucsi ringen megrendezésre kerülő élményosztó napon, illetve kellene majd még nézni valami jónak ígérkező sprintet is, és ha minden gömbölyű lesz az év végére, akkor megyünk egyet kapartatni a Szilveszter Rally- ra is. Nagyjából ennyit tudok reálisan elképzelni.


Jövőre nézve mi a tervetek?

A januári Monte-Carlo-n még gondolkozok, bár ha megfogadom a fizikoterapeutám és az életmód tanácsadóm instrukcióit és nyerek a lottón (amit ugyan 20 éve nem töltöttem ki), ez esetben ott leszünk. Viccet félre téve, őszintén megmondom, még nem tudom. Nem tudok olyan tervről beszélni, ami jelen állás szerint is a realitás mezején létezne. Szeretnénk egynagyot lépni és az RTE-ben veretni, de ehhez per pillanat, se a Fosti, se a költségvetésünk nem alkalmas. Dolgozunk rajta, s majd meglátjuk. Végső esetben annak is örülni fogunk, ha jövőre egy ilyen szedett vetett Sprint szezont tudunk produkálni, mint amilyet az idén.


Köszönöm a riportot!


Köszönet a támogatóknak:

  • ThisPoint Informatikai Kft.

  • Alpaablak Kereskedelmi Bt.

  • Hagger Építő Kft.


Speed Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán Tel.:06-30-505-20-89 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top