• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Vác nem lesz többé mumus

Maxx Race Team – IV. Peugeot PM Rally, 2013. szeptember 21-22.

Kiss Viktor – Percze Nándor, Mitsubishi Lancer Evo IX R4


A Maxx Race Team eredményekben gazdag évet zárhatott – már ami a Rali Túrát illeti. Velenczei Ádám mellett Kiss Viktor is bronzéremmel gazdagodott az M csoport év végi értékelésében. Viktort a váci záró fordulón Percze Nándor segítette, aminek végén épségben kormányozták be a Mitsubishi Lancer Evo IX R4 versenygépet az abszolút 11., valamint a Meghívásos kategória 6. helyére.


Kiss Viktor: A IV. Peugeot PM Vác Rally előtt szerettünk volna beiktatni egy egynapos tesztet, hiszen a Kazár Miki-féle, Baranya Kupás baleset után teljes revíziót kapott a Mitsubishi Lancer Evo IX R4 – mondhatni feltámadt hamvaiból. Ez azonban idő hiányában nem valósult meg, a futam előtt mindössze annyira tudtam beülni a kocsiba, hogy rám állítottuk újra az ülést és az övet.

Apró problémák jelentkeztek a prológnál, viszont ezeket gyorsan orvosolni is tudtuk. A szombati kötelező program alapjában véve nagyon tetszett, rengeteg ember volt kíváncsi a Rali Túra és a sprint mezőnyére – ez pedig a hangulatot is megalapozta. Egy nagyon jól szervezett verseny lehetett volna az RTE záró fordulója, ám a több mint kétszáz induló miatt több órás csúszással kellett szembenéznünk. Örül a szívünk, ha ilyen népes a mezőny, viszont ez a kellemetlen velejárója nagyon meg tudja pecsételni a versenyzők napját, menetrendjét.

A pályák félig-meddig ismerősek voltak: tavaly már szerettem volna teljesíteni a Vác környéki szakaszokat, ám már a 3. kanyarban beestünk és összetörtük az autót. A Gombás-Sejce közötti út ezért mumusként maradt meg bennem, viszont a rontást most leszedtük magunkról és a kocsiról, így egy igazán eredményes hétvégét tudhatunk a hátunk mögött. Az időket nem néztük, a gyakorlás volt most is a cél, de így is végül az abszolút 11., az M csoportban pedig a 6. pozícióban intettek le bennünket. Ami pedig még ennél is meglepőbb, ugyanakkor nagy öröm volt számunkra, az az, hogy az év végi értékelésben így bronzérmesek lettünk a Meghívásos kategóriában – ugyanúgy, mint a csapattársam, Velenczei Ádám az RTE mezőnyében. Ádámnak és navigátorának, Apkó Andrisnak ezúton is gratulálok a teljesítményükhöz!

Percze Nándor: Levarratlan szál volt számunkra a Vác Rally, amin azonban az elmúlt hétvégén revansot tudtunk venni. Tisztességgel teljesítettük a megtartott 5 gyorsasági szakaszt, s a végén már élveztük is a menetelést – habár az utolsó gyorsaságin elment a fék a Mitsubishiből.

Az utak állapota olyan, amilyen – ezen kell helytállni. Ha valaki igazi, vérre menő küzdelmeket folytatna ezeken a szakaszokon – főleg Gombás-Sejce között –, akkor azt rizikó nélkül nem tudná megtenni. Hiába diktálja azt a józanész, hogy vedd el a gázpedált azon a részen, mert balesetveszélyes és az autódat is tönkreteheti, a versenyzői virtus miatt még a bal lábaddal is ráerősítesz a gázra. Fel van adva a lecke a túramezőny elejének, de ahogy a mondás tartja: Bátraké a szerencse!

A sikeres, váci célba érkezés után már most előre tekintünk, hiszen jövő hétvégén, október 4-5-én a Budapest Rally vár ránk, amin szintén szeretnénk majd tisztességesen helyt állni.


Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Telefix GSM, deakhuto.hu, Brill Company Zrt., Sabina 2000 Kft., Patrimon International Biztosítási Alkusz Kft., MobilPartner, Profi-Drink, Dream, Benyo Autószerviz Kft., Esély Iskolai Szövetkezet, Makói Pro Sanitas Bt., Zöld Élet Szociális Szövetkezet, Első Magyar Vidékfejlesztési Szociális Szövetkezet, ÚT-GARANTOR Kft.


Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; web: www.maxxraceteam.hu

További képek  a versenyről: Kattints ide!

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top