• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Élvezetes versenyzés a Vác Ralin

Egy nem mindennapi versenyhétvégén vagyunk túl. Volt Prológ és jó pár gyorsasági szakasz. Somogyi Márk a Speed Rally Team Rallyversenyzőjét kérdezem a IV. PM Peugeot Vác Rali után.


Kedves Márk!

A Prológ hogy ízlett neked és a Micunak?

 - Egy beugró navigátorom volt a prológra aki életében először ült ilyen autóban Hajdi Bernadett személyében. Kicsit féltem az elején hogy nehogy pár perc büntetéssel kezdjük a versenyt a helytelen menetlevél kezelés miatt, de meglepődve tapasztaltam, hogy az általában szeleburdi leányzó milyen gyorsan megtanulta és a tanultakat helyesen használva hozzászokott a Jobb1-hez.

Alapjaiban a prológ egy nézőcsalogató esemény lenne, ahol mindenki Kilincsel előre közlekedik, de sajnos mivel nagyon keveset tudtunk az autóval tesztelni a verseny előtt így ezt is be kellett eszközölni és olyan gumik voltak fönt amilyeneket még soha nem használtam így ezeket is ki kellett ismerni. De a hangulat az autóban nagyon jó volt, próbáltam egy kicsit magam és mások kedvében is járni több kevesebb sikerrel.

 

Édesapád navigálása alatt versenyeztél. Milyen érzés volt az, hogy édesapád navigált neked?

 - A prológgal ellentétben itt már egy sokkal tapasztaltabb navigátor vette át az irányítást az autóban (mert ugye a navigátor irányít a pilóta meg csak nyomja a gázt) Tamással már nagyon régóta tervezgetjük hogy a közös fejlődés érdekében beültetjük mellém édesapámat, hogy közösen tudjuk növelni a tempót, kicsit izgultam is hogy milyen lesz ez a felállás de hála istennek az első gyors rajtja előtt sikerült ezeket a gondolatokat elhessegetnem. Őszintén szólva most volt egy kicsit belelátásom abba, hogy mi is az igazi RALLY amikor az ember alatt folyamatosan mozgásban van az autó, és tényleg megpróbálja kihasználni a benne és az autóban rejlő lehetőségeket. Van egy szurkolócsapat akik a rokonainkból és barátainkból állnak folyamatosan követik pályafutásomat, és jönnek a versenyekre buzdítani minket ők is meglepődtek, hogy a saját tempómhoz képest mennyit sikerült pillanatok alatt gyorsulnom, és ez nem az én érdemem.

A gyorsokon folyamatosan javult az időeredményetek olyannyira, hogy kategória második időt autóztátok. Mesélnél erről bővebben?

 - Ahogy korábban is említettem próbáltuk kicsit feszegetni a határaimat, hogy meddig lehet engem hajtani sajnos közbe szólt hogy a gumik amiket használtunk túl kemények voltak a számomra, így ennél többet bevállalni már teljesen fölösleges lett volna sajnos így is az egyik lassító előtt a hosszabb gyorson megúsztunk a féktávon és jobbról az árokban kellett kikerülnünk. Szerencsére nagy időveszteséget ez nem jelentett így a gyorsasági végén 12 másodpercet sikerült javítanunk saját magunkon az előzőhöz képest és ez volt az általad említett kategória 2. hely is.

 

A verseny előtt gondoltad volna, hogy ilyen jót csapattok majd?

 - Számítottam rá, hogy gyorsabbak leszünk, de arra hogy a H4T 3. helyéért fogunk küzdeni a Nyilas-Lovász párossal, álmaimban sem gondoltam volna. A verseny elején a biztonságos célba érést tűztük ki magunk elé ezt többé kevésbé rendben sikerült abszolválni, nagyon jól éreztük magunkat az egész verseny alatt, a vetélytársaknak pedig csak gratulálni tudok, mert irtózatos tempót diktáltak.

 

Tudtatok-e kicsit a nézőknek is autózni a gyorsokon, vagy csak a prológon?

 - Elsősorban a tanulás volt a cél, de ahogy nőtt a tempó úgy nőtt a látvány is úgyhogy remélem a nézőket is ki tudtuk szolgálni a verseny ideje alatt hiszen ha ők nem lennének akkor értelmét veszítené a sport de ahogy a pályákon mentünk nem ez tűnt föl nekünk rengeteg ember volt 1-1 kanyarban és így volt élvezetes a versenyzés.

 

Köszönet Anyukámnak, Nagymamámnak és Barbarának!

 

Szeretném megköszönni támogatóinknak hogy lehetőséget nyújtottak számunkra hogy ott legyünk ezen a futamon:

 

A123 Kft. Ruber Kontakt Kft. Flottapark Kft. Contact Invest Kft. SRTeam www.cash-global.hu www.duen.hu www.hajoka.hu Speed Rally Team

 

- Hajósi Miklós -

 További képek  a versenyről: Kattints ide!

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top