• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Csomós Mixi és Nagy Attila Pirelli gyári támogatással indul 2024-ben a Rally Európa-bajnokságon

Csomós Mixi és Nagy Attila Pirelli gyári támogatással indul 2024-ben a Rally Európa-bajnokságon

 

Pirelli gyári támogatással és a HRT Racing színeiben áll rajthoz Csomós Mixi és Nagy Attila a 2024-es FIA Rally Európa-bajnokságon. A HM Academy párosa harmadik szezonját kezdi a kontinens legrangosabb nemzetközi sorozatában, ahol jövőre egyértelműen első ERC győzelmükért szeretnének harcba szállni. 

 

Több komoly mérföldkőhöz érkezett Csomós Mixi és Nagy Attila pályafutása. 2023 óta versenyeznek Pirelli abroncsokon, és az eredményeik elismeréseként a Pirelli olaszországi központjában beválogatták őket a gyári versenyzők közé. Ez hatalmas elismerés és egyben óriási lehetőség is, hiszen így hozzáférhetnek a Pirelli több évtizedes tapasztalatához is. 

 

Szintén újdonság lesz jövőre, hogy a HRT Racing színeiben versenyeznek. A magyar csapat 2021-es alapítása óta gőzerővel fejlődik és igen komoly együttműködést kötött a Mixi csapattal. A lehető legjobb eredmény elérése érdekében egyesítik erőiket. Az Európa-bajnokságon továbbra is a jól bevált Skoda Fabia Rally2 evóval állnak rajthoz, amelyet a Mixi csapat üzemeltet. Ehhez nyújt sportszakmai, logisztikai és szponzorációs támogatást a HRT Racing.

 

Csomós Mixi és Nagy Attila első Eb-programjával egy időben indult a HUMDA Academy, mostani nevén a Hungarian Motorsport (HM) Academy, amelynek a páros harmadik éve kiemelt támogatottja. 

 

Csomós Mixi:

 

„Óriási elismerés a csapatunk és az én számomra is, hogy a motorsport világában az egyik legmeghatározóbb cég, a Pirelli gyári támogatást nyújt nekünk. Idén is Pirelli gumikkal versenyeztünk, amelyekkel maximálisan elégedett voltam. Most az még szorosabb lesz a kapcsolatunk. Mondanom sem kell, hogy mekkora előny, ha egy ilyen komoly cég több évtizedes tapasztalatára támaszkodhatunk. 

 

Nagyon örülök a HRT Racing és a csapatunk között kialakul kapcsolatnak, amely sokkal több annál, minthogy szakosztályt váltunk. Sportszakmai, logisztikai, szponzorációs és utánpótlás nevelés kérdésében is együttműködünk majd. Remélem, hogy a HRT hírnevét a 2023-as junior Európa-bajnoki címük után jövőre mi is jó eredményekkel tudjuk öregbíteni. 

 

Harmadik éve nagyon fontos partnerünk a HM Academy. Az ő támogatásuk nélkül nem tudtuk volna megvalósítani az Európa-bajnoki programunkat. Büszkék vagyunk rá, hogy továbbra is Academy tagok lehetünk. 

 

Az idei évünk egy kicsit kalandosabbra sikerült, mint ahogy terveztük, de nagyon szép eredményeket értünk el, akár a Barum Rally második, vagy a Győr Rally első helye. Szeretném megköszönni valamennyi támogatónknak, hogy 2023-ban mellettünk álltak és hogy jövőre is számíthatunk rájuk. Ez óriási dolog. Mint ahogyan az is, hogy ennyien szurkolnak nekünk, Atival jövőre is mindent megteszünk, hogy ezt a sok szeretetet jó eredményekkel háláljuk meg.“ 

 

 

Dr. Kádár Zoltán Gyula, a HUMDA sport- és közlekedésbiztonsági igazgatója:

 

„Először is szeretnék gratulálni Csomós Mixinek és mindkét navigátorának, Nagy Attilának, valamint Bán Viktornak az idei szereplésükhöz. A Barum Rallyn elért második helyezésük magáért beszél, és a Rally Hungaryn is csak egy nagyon kicsi hiányzott, ahhoz, hogy magyar Európa-bajnoki futamgyőzelmet ünnepelhessünk. 

 

Csomós Mixi az elsők között volt, akit a HM Academybe beválogattunk. Akkor az volt a célunk, hogy a HUMDA támogatásával szintet ugorjon a pályafutása, ami maximálisan meg is valósult. 

 

Azt sem szabad elfelejteni, hogy minden sportág a nézőkért van. Nekünk pedig amellett, hogy világszínvonalú rendezvényeket hozunk Magyarországra, nagyon fontos az is, hogy magyar versenyzőkért is szurkolhassunk. 

 

Magyarországon nagyon népszerű a rally, nagyon népszerű Csomós Mixi, úgyhogy ha HM Academy programról beszélünk, akkor neki az elsők között kell szerepelnie benne. 

 

Nagyon sok sikert kívánok Mixinek, Atinak és az egész csapatnak a 2024-es évre.“

 

Légrádi Zoltán, a HRT Racing vezetője:

 

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen kiváló párossal dolgozhatunk együtt. 

 

A HRT Racinget 2021-ben alapítottuk, idén Maior Norberttel megnyertük a Junior Európa-bajnokságot, jövőre pedig az abszolút értékelésben szeretnénk Csomós Mixivel és Nagy Attilával a lehető legjobb eredményt elérni. 

 

Ehhez egyesítettük erőinket. Mi sportszakmai, logisztikai valamint szponzorációs téren segítjük a szereplésüket, Mixire és Atira pedig számítunk az utánpótlás nevelés programunkban mint mentorokra. 

 

A jelenlegi Peugeot 208 Rally4-esekből álló autóparkunkat szeretnénk jövőre bővíteni egy Citroën C3 Rally2-vel, amelynek a műszaki üzemeltetésében, beállításában támaszkodhatunk a Mixi csapat tapasztalatára, és nem titkolt szándékunk, hogy a magyar bajnokságban a mi autónkkal is látassák őket a szurkolók.“ 

 

Mezey Tamás, a Pirelli versenyabroncsokat forgalmazó Autogumiplaza.hu tulajdonosa:

 

„Óriási dolognak tartom, hogy Csomós Mixi és Nagy Attila jövőre Pirelli gyári támogatott versenyzők lesznek. Minden évben a Pirelli központjában választják ki, azt a pár versenyzőt, akit az Európa-bajnokságon támogatnak. 

 

Mixiék főleg a Barum Rallyn és a Rally Hungaryn nyújtott teljesítményükkel vívták ki maguknak ezt az elismerést. Komoly tényezőkké váltak az Eb-n, amit a milánói központban is így gondolnak.  

 

A gyári támogatásnak természetesen van anyagi oldala is, de szerintem sokkal fontosabb a sportszakmai segítség, amit a Pirelli szakembereitől kapnak majd a versenyeken. Szeretnék én is a lehető legtöbb futamukra elmenni, hogy személyesen is segítsem őket, és nagyon bízom benne, hogy jövőre sok jó ERC eredménynek örülhetnek a szurkolók.“ 

 

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top