• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kellemes évzáró új impulzusokkal

23.Mikulás Rallye 2019-beszámoló

A decemberben megszokott és évről évre visszatérő Mikulás Rallye Veszprém és környékén idén sem maradt el. Balogh Jani és Holczer Dani visszatérő vendégei ennek a futamnak, akik bár idén egy Skoda Fabia R5-össel versenyeztek, de erre a hétvégére lehetőségük adódott kipróbálni ennek a típusnak a legújabb fejlesztésű változatát, az R5EVO-t.

Balogh Jani:„Az már a versenyt megelőző pénteki teszten körvonalazódott, hogy ez az autó küllemében csak egy kicsit, viszont technikailag teljesen más, mint az általunk korábban használt típus. Egy jó alapnak tekintettük a próbakörök alatt szerzett tapasztalatokat és egy olyan ismeretség alakult ki közöttünk, amit már az éles szakaszokon kellett jobban elmélyítenünk."

Két különböző pályát kellett teljesíteni a verseny folyamán, a Kislőteret három, a várpalotai lőteret kettő alkalommal. Az időjárás barátságos arcát mutatta mivel csapadék nem hullott, bár a vissza-visszatérő köd komoly kihívást jelentett mindenkinek.   

Balogh Jani:„Amikor nyár végén utoljára ültünk az autóban az nem végződött túl jól és nem gondoltuk, hogy az az eset hagyott volna bennünk tüskét. Sajnos már a teszten éreztük, hogy nem múlt el nyomtalanul és minél több kilométert tettünk meg úgy merült egyre inkább feledésbe ez a rossz emlék. Az első szakaszon ebből kifolyólag nem voltunk épp egy dárda hegye és inkább csak az autó rezdüléseit figyeltük és próbáltunk rájönni, hogy mikor milyen vezetési stílust is igényel a paripa. Várpalotán igazán nagy ködben kellett rajtolni és a tiszta látótávolság nagyon kevésnek bizonyult, ami tovább nehezítette az amúgy sem könnyű helyzetünket. Volt egy apró kalandunk, amikor is egy picivel nagyobb lendülettel érkeztünk az egyik kanyarhoz amit jobban megfékezve nem keveredtünk végül nagyobb galibába, de tolatnunk kellet. A computerből kiolvasva kiderült körülbelül hat másodpercet hagyhattunk bent, ezt az időnkből leszámolva egy bíztató részeredményt kaptunk. A második körben talán még a reggelinél is rosszabb látási viszonyokkal szembesültünk, de akkorra azon a pályán már abban is volt rutinunk. Az újabb kislőtéri szakaszon jött meg végre az az érzés amikor is feleszméltünk, hogy miben is ülünk, mi is vesz körül bennünket és elkezdtünk igazi versenyhangulatba kerülni. Ennek meg is lett az eredménye és abszolút első idővel teljesítettük a rendkívül változatos majd’ 19 kilométert, így a korábbi harmadik pozícióból felugrottunk a másodikba, héttizeddel megelőzve Bútor Robit. A záró szakaszra még állítottunk egy kicsit az autón, azt ízlelgettük, de a rendkívül nyomvályússá vált kanyarokban már nem kockáztattunk és végül az abszolút harmadik helyre érkeztünk be, aminek rendkívül örülünk.”

Balogh Jani:„Az idei évre a szerepelésünk véget ért. Köszönjük minden partnerünknek és segítőnknek a bizalmat, a csapattagoknak a kitartó munkát. Egy igazán változatos és élményekkel teli évet zárhattunk és nagy örömünkre szolgál, hogy a Mikulás Ralin olyan tapasztalatokat gyűjthettünk egy új technikáról, ami rendkívül hasznos lehet és egy jó alapot szolgáltat 2020-ra!” 

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top