• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Robog tovább a Strider-Trabi…

Maxx Race Team – Szilveszter Rallye 2015

Strider Zoltán – Hangácsi István, Trabant 601 S

 

A Mecsek Rally EB mezőnyében olyan jóízűt autózott Strider Zoltán és Koch Péter, hogy a Trabant 601 S-t újra előveszik egy futam erejéig. Ez úttal a december 27-29-ei Szilveszter Rallyen robog majd tovább a kis járgány, ami a pilóta reményei szerint újra elnyeri majd a nézők szeretetét. Peti helyett azonban a csapat egyik húzóembere, Hangácsi István fog helyet foglalni a jobb1-ben.

 

Strider Zoltán: Többször voltam már kint a Szilveszter Rallyen nézőként, de versenyzőként még nem volt alkalmam körözni a Hungaroringen. Régóta a terveink között szerepelt, hogy ezt bepótoljuk, és 2015-ben ez végre meg is adatott.

A mecseki versenyen annyira jól éreztük magunkat a Trabantban, hogy úgy döntöttünk, az óévbúcsúztatón is a régi verdánkat vesszük elő. A pécsi futamon kijött pár hibája a technikának, amit azóta is folyamatosan javítgatunk, de úgy gondolom, most már minimálisra csökkentettük a műszaki probléma esélyét az autóban. Azt azonban be kellett látnunk, hogy egyáltalán nem könnyű ezt a kocsit korszerű módon életben tartani, speciális dolgokra van már szükségünk a karbantartásához.

A Mitsubishi-Trabant váltás mellett a navigátor személyében is történt változás – ezúttal nem Koch Peti, hanem Hangácsi István foglal majd helyet mellettem az anyósülésen. Pisti rengeteget segített nekünk ebben idén a Trabant felélesztésében, ezért – illetve a régi szép emlékeket felelevenítve – így szeretném meghálálni neki az áldozatos munkáját, támogatását.

Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó hangulatú esemény lesz a szilveszteri, különösen azért, mert csapatunk, a Maxx Race Team több alakulata is jelen lesz velünk együtt a futamon. A célom elsősorban az, hogy teljesítsük a távot, s mivel másik 4 Trabant is nevezett a mezőnybe, ezért jó lenne, ha velük tudnánk egy kicsit csatázni.


Hangácsi István: Zolinak több éven keresztül, 2012-ig navigáltam, amikor a Rally Túra Bajnokságban indultunk. Ez idő alatt azonban sajnos mindig kimaradt a Szilveszter Rallye a repertoárból, így az idei lesz a debütáló futamom a Hungaroringen. Nézőként azonban már többször is kilátogattam erre a versenyre, s nagyon megfogott a hangulata; örülök, hogy most lehetőséget kaptam az itteni szereplésre.

A Trabant felkészítésében is részt vettem, s már alig várom, hogy beindítsuk és menjünk vele pár kört. Zolival anno nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, biztos vagyok benne, hogy most sem lesz semmi gond a kooperációval, maximálisan megbízok benne. Számomra az egyetlen cél csak az, hogy végigérjünk a kis géppel, de ha a Trabantok között sikerül valami előkelő helyezést is megszerezni, az csak hab lesz majd a tortán.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Euroaszfalt Kft.; Absolut Hostess Kft.; Confidenza Csapágyszolgálat; Gulf; Unifilter Kft.; Schönherz Informatikai Stúdió Kft.; Heves Cleaning Kft.; Színesfém Felvásárlás Pásztó PI-AT Metál Kft.; BM KOMP kompresszortechnika; Eftech Kft.; Max-Transport Bt.; Dynamic Út Kft.; Bolyki Terra Kft.; Euroll Hungária Kft.; Honor Trans-Sped Kft.; Tiszta Víz Üzletház; Pápai Beton Kft.; Laczkó Péter erdész; X-TRANS S.R.O.; Salgó polctervező; Suták Krisztián Építési Vállalkozó;

Sajtófőnök: Horváth Judit




Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top