• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ahogy megálmodtam…

A 2015. évi Mikulás Rallyn a Speed Rally Team navigátora Bárdos Péter, Ifj. Ficza Ferenc, túraautó bajnokkal a bal1-ben állt rajthoz egy Subaru Imprezaval. Ifj. Ficza Ferenc számára ez egy valóra vált álom, hiszen ezen a verseny és egy összkerekes autóval szeretett volna indulni, melyet most édesapjának és a támogatóinak köszönhetően Mikulásra megkapott. Milyen is volt a páros számára ez a hétvége, arról kérdeztem őket.

 

 

Milyen volt Petivel a vasárnapi verseny?

Ahogy az említettem a verseny előtt, már a teszten összhangban voltunk Petivel, könnyű vele együtt dolgozni, ez vasárnap sem volt másképp. Megtisztelő volt egy ilyen tapasztalt navigátorral teljesíteni a Mikulás Rallyt. Nagyon jól ráérzett a ritmusra, pontosan mondta az itinert és én hallgattam rá természetesen. Hozzá kell tenni, hogy nem mentünk időre, sőt egyszer sem néztem rá az eredményeinkre, úgy mentem, ahogy adta. Az egész hétvége egy felhőtlen szórakozás volt a számomra.  

Hogy szuperált az újonnan épített Subaru?

Eszméletlenül éveztem az autót, hiszen egy összkerekest szerettem volna kipróbálni és még ez egy Subaru Impreza is volt, őrület. Szegény autó az első körben kapott…, az első gyors pár századik méterénél elment a turbó és még ebben a körben defektet is kaptunk. A szerviz után viszont már minden jól sikerült.

Melyik gyors/gyorsok tetszettek?

Mindegyik gyors nagyon tetszett, hiszen mindenhol voltak rajzolós kanyarok, amiket nagyon élveztem, de a körgyorson például volt egy visszafordítóból hosszabb, nyújtott bal3, ahol még hely is volt, jól lehetett küldeni, az volt a kedvenc részem.

Tervezel-e még menni rallyversenyen?

Ez egy jó kérdés, nem hiszem. Bár ha adódik lehetőség, mint ez a Mikulás Rallye is, akkor talán, de nem tervezem.

 

Az elképzelésednek, hogy milyen is egy rallyautóban a pályán, megfelelt a valóságnak?

Igen, így képzeltem el. Ez egy felejthetetlen élmény volt a számomra, most már új álmot kell keresnem és szerencsés vagyok, hogy ezt mondhatom, hogy amit kis gyermekként megálmodtam, azt élhettem meg. Amit a teszt után említettem, hogy valóban navigátor nélkül nem lehetne tempóval teljesíteni a gyorsokat, ez nem változott az éles gyorsok után sem. Sokat hozzátesz az élményhez, az hogy ez a közös munka ennyire könnyen ment, tudtam követni Petit és bíztam is abban, amit mond. Ez egy tökéletes hétvége volt számomra. Köszönöm mindenkinek.

Peti, milyen volt a közös munka Ferkoval?

Meglepően hamar ráérzett a kocsira már a teszten, ahogy ezt említettem. Hallgatott rám, az összhang az első pillanattól meg volt köztünk. Jól terelgette a vasat, ahhoz képest, hogy először ment itinerből. Az autó is nagyon jó volt, igaz az első 3 gyorson elakadásjelzővel mentünk végig, de szerviz után már minden rendben volt. A gyorsokat tekintve az 1. és a 3. volt igazán élvezetes, a murvás részek és a dobbantó, viszont az aszfaltos 2. gyors annyira nem, mert nagyon csúszott a murvagumi. Összességében nekem nagyon tetszett a hétvége.

Köszönöm a riportot!

 

Köszönet a támogatásért:

Szolnoktej Kereskedőház, BSCE Tanácsadás és Informatika, CATV Tarr, SZ+C Stúdió Kft. Szekszárd, Dorlin-System Informatikai Kft.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top