• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Három egység a Top 10-ben

Egy kivétellel az MR Racing összes párosa célba ért a 19. Mikulás Rallye-n. A Kovács - Istovics duó a hetedik, az Osváth - Farnadi kettős a nyolcadik., míg a Szvatek - Török páros a kilencedik helyen zárta a „tétnélküli” veszprémi futamot. A Gyarmati - Kocsis, a Borbás - Csáki és a Holecz - Csabai kettősök pedig egyaránt a saját kategóriájuk ezüstérmével térhettek haza a Miklós napi versenyről.

 

Kovács Antal és Istovics Gergő egy rossz gumiválasztásnak köszönhetően légüres térben autózott az első három szakaszon.

 

„Az első kör élvezetes volt, de nagyon csúszott. A második körnek puhább gumikkal vágtunk neki és azok az abroncsok meghozták a várt eredményt, sokkal közelebb tudtunk autózni az első öt pároshoz. Az autó közel jár a tökéleteshez, jövőre nekem kell hozzátenni azt a szükséges pluszt, amivel ott tudunk lenni a legjobbak között. Hatalmas köszönet jár a csapatnak, mert egy hétig éjjel-nappal dolgoztak az autón, hogy rajthoz állhassunk a Mikulás Rallye-n a Santa Domenicai incidens után.”

 

Osváth Péter széles mosollyal az arcán értékelte a hétvége történéseit.

 

„Jó volt a verseny, a pályák nagyon tetszettek. Mióta versenyzem talán egy Mikulás Rallye-ra emlékszem, aminek a szakaszai jobb állapotban voltak, de így hibátlan volt minden. Elégedett vagyok az eredménnyel, az autó is jól működött. A mostani futam ideális levezetése volt a 2015-ös esztendőnek, jövőre pedig ismét teljes erővel vetjük bele magunkat a 3-as kategória küzdelmeibe!”

 

Akár csak Kovács Antal, úgy Szvatek Zsolt is elrontotta a gumiválasztást az első körben. A pécsi pilóta az első szakaszon egyszer túlcsúszott az egyik kanyarban a hatalmas köd miatt, a harmadik gyorson pedig kicsit nagyobbat ugratott a kelleténél.

 

„A második körben már jobb volt a tapadás. Az eredményünkkel maximálisan elégedett vagyok, Nem gondolom, hogy a kilencedik helynél előrébb tudtunk volna végezni. Jól feldolgoztuk a pályákat, Attila nagyszerűen diktálta az itinert, jól éreztük magunkat, szuper verseny volt!”

 

Gyarmati Ariel és Kocsis György az abszolút 11. és az „amatőr” kategória második helyén végzett az idei Mikulás Rallye-n. A siófoki páros két szakaszon bizonyult a leggyorsabbnak csoportjában és egy hibamentes verseny után örülhettek az ezüstéremnek.

 

Egy apró technikai hiba hátráltatta az első három szakaszon a Borbás Szabolcs - Csáki Richárd kettőst, de még ezzel együtt is nagyon jól érezték magukat Citroenben.

 

„Az autó egész egyszerűen szenzációs! Rettenetesen gyorsan lehet vele menni, csak még én nem hiszem el, hogy negyedik, ötödik sebességi fokozatban ugyan úgy el lehet vele fordulni a tempós kanyarokat, mint anno a Mitsubishivel. Jó lesz, csak még szokni kell. A kétkerekesek között harmadikak, az L10-es kategóriában pedig másodikak lettünk, de ami ennél is fontosabb, hogy szinte végig nevettünk a futam alatt, mert annyira élvezetes ezzel az autóval versenyezni.”

 

Holecz Krisztiánnak bejött a kis N csoportos Suzuki! A váci pilóta ahol lehetett keresztbe autózott a nézőknek, sőt egy alkalommal még két kerékre is tette a kék Swiftet. Csabai Eszter hibátlanul végezte a dolgát a jobb1-ben és végül az N2-es kategória második helyére navigálta be társát a Mikulás Rallye-n.

 

Az MR Racing egyetlen kiesője az Ifj. Cseh Vilmos - Németh Gergely kettős volt Veszprémben. A Mitsubishis páros autójában a lefogazott a hátsó differenciálmű, így már az első, várpalotai szakasz után kénytelenek voltak feladni a futamot. A kiesés ellenére a srácok nem csüggednek, sőt épp ezért kettőzött erővel készülnek a Szilveszter Rallye-ra!

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top