• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Széles szájjal szeretnének indulni és érkezni

A már jól megszokott Saxoból átül a Gondi Csabi – Buza Zsuzsa páros egy Citroen C2R2-be. Ezzel egy régi álom teljesül, és nagyon várják az első kilométereket és tapasztalatokat.

 

Új időszámítás kezdődik számotokra a raliban, a Citroen C2R2-vel?

- A boldogság most nagyon nagy. Igaz, hogy évek óta versenyzek különböző típusú autókkal, de most egy álmom vált valóra azzal, hogy hozzám került egy Citroen C2R2 a Bakó Lacitól. Szerettem az eddigi kocsijaimat is, de bevallom, ha ebbe beülök kicsit, az ég és föld. Mióta nálam van, azóta szerelgetjük, barátkozunk vele, szépítgetjük. Örülünk neki, nem titok. Az első versenyünkön Zsuzsával indulunk, de valószínűleg Bencze Gábor is fog még a Jobb1-ben ülni mellettem.

 

Milyen tervekkel indultok neki a 2018-as szezonnak?

- Sok függ attól, hogy mennyi versenyzést enged majd a munka, család, szabadidő kombináció. Az Eger Ralin biztos elrajtolunk, de őszintén megmondom, hogy nagyon kacsingatok a külföldi futamok felé. Nézelődök, kérdezősködök ismerősöktől, és olyan versenytársaktól, akik már jártak kint, hogy mi-merre-hány méter. Kíváncsi vagyok arra a hangulatra. Elvileg nagyon szeretik és várják a környező országokban a magyarokat, ezért valószínűleg meg fogjuk mérettetni magunkat egy-két külföldi futamon. Ha idővel felnővök az új autóhoz, mert most az a cél, hogy minél hamarabb megszokjam a kocsit, akkor a következő lépés, hogy ezekről a jóhírű versenyekről mi is jó eredményekkel térjünk haza. Az osztrákokkal szemezek, de szóba jöhetnek a szlovák futamok is. Vagyis nem köteleződünk el a magyar bajnokság mellett.

 

Egerben ismerkedés lesz az új verdával, vagy belecsaptok a lecsóba már az elején?

- Mentem már itt a környéken pár kört a Citroennel, de teszt jelleggel még egy métert sem sikerült. Sajnos a hivatalos teszten nem tudunk részt venni idő hiánya miatt, úgyhogy marad az éles bevetés az Eger Ralin. Odaállunk a rajthoz, és ami jön, az jön. A múlt hétvégén már tréleren állt a kocsi, hogy akkor megyünk és kipróbáljuk, de olyan szinten leszakadt a hó, hogy esélytelenek voltunk, itthon ragadtunk.

 

Milyen reményekkel álltok így rajthoz Egerben az új szerzeménnyel?

- Szeretjük az egri szakaszokat, ezért szavaztunk erre a futamra, illetve, mert közel van hozzánk. A tavalyi évben a Saxoval versenyeztünk, és tudtunk kategória második időket is autózni, végül harmadik helyen végeztünk Egerben, ami borzasztóan jó érzés volt. Ezek az élmények maradtak a mostani kezdéshez. Majd kiderül, hogy mi a két autó közti különbség, mert azt tudjuk, hogy van nem kevés. Ezt versenytempóban megtapasztalni minden vágyunk. Elsődleges szempont a célba érés. Viszonyítási alapunk lesz, és kíváncsian várjuk, hogy mit tudunk elővarázsolni mi a kocsiból. Széles szájjal szeretnénk elrajtolni és ugyanígy megérkezni a céldobogóhoz.

 

Köszönöm szépen partnereinknek, a csapatnak, a családnak és a feleségemnek, hogy egy nagy álmom valóra válhatott.

 

Reklámpartnerünk:

BOTT Hungária Kft.; PEOT Hűtéstechnika Kft.; TÍMÁR-SPED Kft.; ST-TRANSZ Kft.; CONTROLL EUROPE Kft.; HBL PRODUKCIÓ Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Gondi Motorsport SE

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top