• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Matics: Az sem biztos, ami már elmúlt!

Matics Misivel beszélgettem, aki szerint az sem biztos, ami már elmúlt, de azért néhány tervét, célját mégis elárulta. Továbbra is idehaza láthatjuk versenyezni, de aki nem éri be a Mitsubishi-s produkciójával, az a Rally Legenden majd a VFTS-sel is láthatja.

 

Mi lesz veletek idén?

Az minket is érdekelne! :-) Az autó marad, ez biztos, tehát továbbra sem R4-essel versenyzünk. Célunk, hogy részt vegyünk a magyarországi bajnokságban, és azon kívül, ha összeállnak a dolgaink (amit egyelőre még nem tudunk), akkor a szlovák bajnokságban is szeretnénk indulni. A terveink között szerepel, hogy a VFTS-sel újra ellátogatunk a Rally Legendre is, ahová sajnos a tavalyi évben nem jutottunk ki, csak azt megelőzően.

Ki lesz a navigátor?

Zejda Viki marad mellettem továbbra is, hiszen Viczena Gabi még fél évig ki van állítva. Remélhetőleg utána újra visszatérhet a versenyzéshez, és akkor valószínűleg a szlovák bajnokságot vele gyűrném onnét kezdve.

Milyen évre számítasz?

Ha igaz a mondás, hogy „rossz kezdés után jó folytatás”, akkor bízom benne, hogy rendben lesz minden. Elég mélypontját éli a rallye és a körülötte lévő dolgok is, remélem, hogy helyreállnak, és ha nem is lesz olyan, mint régen, azért valamelyest mégis abba az irányba fog kanyarodni.

Nézegetted már a versenynaptárat?

Nem igazán, mert folyamatos munkában vagyok… Nagyvonalakban annyit néztem, hogy az első után lesz rögtön egy hosszabb szünet, ha jól tudom, aztán egy nyári szünet is, de ez utóbbi egyáltalán nem baj, sőt! És ha az emlékeim nem csalnak, nagy valószínűséggel az utolsó bajnoki versenyt sem hóban kell majd teljesítenünk… De itt már az sem biztos, ami elmúlt. Nem tűnik olyan rossznak a versenynaptár, csak legyenek valóban nívós, színvonalas versenyeink végre!

Milyen lesz a kategóriátok idén?

Azt hittem ezt te tudod, mert én semmit! Ezt én akartam kérdezni tőled! :-)

Rongits Attilától úgy hallottam, hogy maradnak a régiek, jönnek újak túrából…

Na, akkor így, ez! Annyit tudtam, hogy Rongó marad, ez egészen biztos. A többit nem tudom, de majd meglátjuk, hogy kik jönnek, mik jönnek, hogy bírják, mi hogy bírjuk… A célunk persze nem is lehet más, minthogy Rongóéktól visszaszerezzük a bajnoki címet!

Nagyon érdekelne még, hogy idén hogyan tervezitek a teszteléseket?

Most nagyon komoly terveink vannak! Jelen pillanatban például úgy készülünk, hogy az orfűi tesztverseny előtt még beiktatunk egy egynapos tesztet (amilyen még sosem volt), aztán indulunk Orfűn, kipróbáljuk a beállításokat, hogy jó irányba mentünk-e vagy sem, aztán irány Miskolc.

A bajnoki futamok között kisebb versenyeken is elindultok majd?

Az attól függ, hogy engedik-e (a szövetség részéről) vagy sem. Először rendbe kell tenni a dolgokat, nem anyázni, hanem közös megoldást keresni, ha más nem, akkor mindenki engedjen egy kicsit, kössenek kompromisszumokat és haladjunk végre előre! Ha pedig rendeződnek a dolgok, akkor majd mi is tudunk tervezni!

Még valami?

Nem is tudom… most éppen azon gondolkodom, hogy hová tettem a szervóolajat... ááá, megvan! :-) Most az a legfőbb célunk, hogy elkészüljön az autó, mert egyelőre még darabokban van! Aztán jöhet a többi, álljunk már ott a rajtban! Szeretném megköszönni a partnereinknek, hogy idén is segítik a versenyzésünket, ígérjük, harcba szállunk a bajnoki címért!

 

Forrás: www.miskolcrally.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top