• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Idén milyen tempóban?

Herczig Norbiék a jól bevált dolgokon nem változtatnak, minden marad a régiben és bíznak abban, hogy a tavalyi tempót tartani tudják, és jó eséllyel küzdhetnek most is az elsőségért, elsőként a március végi, 20. Vredestein Miskolc Rallye-n.

 

Mi lesz a 2014-ben veletek, hogyan készültök?

Szerencsére úgy néz ki, összeállnak a dolgaink, de nem tudok sok újdonságról beszámolni, ez lesz az első olyan évünk, amikor semmiben, semmiféle változás nem lesz. Ugyanúgy folytatjuk, ahogy a tavalyi Mecsek Rallye-n kiszálltunk az autóból, még az overállunk is ugyanaz lesz. Bízni tudok benne, hogy segíti majd a munkánkat, hogy nincsenek kérdőjelek sem a csapatfelállásban, sem a versenyzésünkben.

Ha nálatok nem is lesz változás, a mezőny „összetételében” igen, újra eltűnhetnek a WRC-k…

Örömmel hallottam ezt a hírt, és bár nem szeretnék beállni abba a sorba, amelyik szidja a rendszert, de a tény az tény: ebben a pillanatban még mindig nincs RVSz-ünk, és akkor lesz ez biztos, ha már bele lesz írva. Ha hinni lehet a híreknek, melyek a szakág vezetésétől jönnek, akkor valóban nem lehet majd WRC-vel bajnoki pontokat gyűjteni, és ez mindenképp optimizmusra ad okot, követjük az FIA-t, és ezáltal azt mondom, hogy abszolút bajnoki címet RRC-vel, R5-össel, S2000-essel, R4-essel lehet nyerni… szerintem. Biztos, hogy javultak valamelyest az esélyeink, most talán közelebb tudunk lenni egymáshoz, és végre verseny tud lenni. Nem azt jelenti, hogy így majd egyenes út vezet a bajnoki címhez, de mindenképp közelebb kerültek egymáshoz az autók.

Milyen ellenfél lehet számotokra az RRC, R5?

Nagyítóval nézzük az R5-ös és RRC autók fejlődését, hogy hová lehet őket besorolni a S2000-eshez képest, és most már tisztán látszik, hogy az RRC az R5-östől, S2000-estől alapvetően gyorsabb, és ezáltal lényegesen drágább is. A nemzetközi versenyekből tudunk leszűrni konzekvenciákat, ott pedig úgy tűnik, hogy az RRC gyorsabb a másik kettőnél. Az R5-ös és S2000-est figyelve pedig hol ez, hol az egy picit gyorsabb, de ez pálya- és pilótafüggő is. A lényeg, hogy verseny lesz és nekem ez az, ami tetszik!

Mit szólsz a versenynaptárhoz?

Foglalkoztunk, terveztünk vele, és ez ugyan még annyiból nem végleges, hogy a különböző adminisztrációs feladatoknak nem minden rendező tett eleget, de a dátumok talán nem fognak változni. Látszik, hogy lesz egy Miskolc Rallye-nk március végén, majd azt követően 2 és fél hónap szünet. Nyilván nem jó egy ilyen hosszú szünet, jobb lenne, ha nem kellene annyit várni a következőig, de most örüljünk annak, hogy biztosak a versenyeink, jelen pillanatban legalábbis úgy tűnik, hogy a rendezők véghez tudják vinni a bejelentett 6 futamot. És van egy másik nézőpontja is, miszerint az év eleje mindig, minden csapatnak nehezen indul el, össze kell rakni a hátteret, aláírni a szerződéseket, így azt gondolom, hogy mindenki kaphat még egy lélegzetvételt az első futam után, úgyhogy van ennek jó oldala is. Nyilván a rosszabb oldala, hogy „felszívjuk” magunkat március végére, majd jön a verseny, aztán a szünet és utána újra fel kell venni a kesztyűt, és hozni kell a jó formát. A másik hosszabb szünet a nyáron lesz, de az már 1 hónappal rövidebb, és azt nem is bánom, így a nyarat kicsit felszabadítjuk, ez már a tavalyi évben is bejött. Itt senki nem vérprofi versenyző, családunk van, feladatink vannak, munka van… és így a nyarat a családunkkal tudjuk megélni. Utána elindul újra a szezon, szeptember elején jön a Kassa Rallye, utána 1 hónap szünet és Budapest Rallye, majd két hét és már Mecsek Rallye. Az év második felében visszahozzuk azt a lemaradást, amit az elején összeszedtünk.

Mikor fogtok tesztelni?

Úgy áll a helyzetünk, mint ahogy lenni szokott: sokkal a verseny előtt nem fogunk tudni tesztelni, majd a 20. Vredestein Miskolc Rallye hetében kerítünk sort erre, ott szeretnénk akklimatizálódni. Nagyon fontos, hogy most már nem kell foglalatoskodnunk a különböző beállításokkal, vagy hogy rám hangolják a kocsit, hiszen ez már a harmadik évünk lesz a BRR-rel, elég jól ismernek engem is, a stílusomat is, és a korábbi évekből megvan nagyon sok adat, sok beállítás, amivel dolgoztunk. Van közte olyan, ami nem minden esetben állta meg a helyét, mert nem mindig találtam jól bele, de nagyrészt elég jól állunk ezen a téren. Tavaly is egy nagyon jó beállítással tudtunk menni a Miskolc Rally-n, most nem kell majd ezzel külön foglalatoskodnunk, ezekkel már készen vagyunk. Most az lesz a fő cél, hogy visszajöjjenek azok a beidegződések, reflexek, melyek remélem a tél folyamán nem tűntek el nagyon.

Milyen eredményre számítasz az első futamon?

Nekem valamiért az elmúlt évek statisztikája azt hozza, hogy az idénynyitón nagy részben mindig célba értünk. Most én ismét nem helyezésekben gondolkodnék, hanem inkább az érzésekben, mert ha hozzuk azt a formát, amit a tavalyi Miskolc Rallye-n tudtunk hozni, akkor azt gondolom, hogy nagyon jó eséllyel tudunk küzdeni az első helyért. A tavalyi év nekünk nagyon jól sikerült, tényleg kíváncsian várom, hogy tudjuk-e azt folytatni. 2012-ben is már jó volt a tempónk, jó visszaigazolásokat kaptunk, de tavaly ezt valamiért még egy kicsikét meg tudtuk fejelni, és arra leszek kíváncsi, hogy azt a tempónkat, ami 2013-ban jellemzett minket, fogjuk-e tudni hozni 2014-ben is?!

 

Forrás: www.miskolcrally.hu

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top