• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Hibjánék jöttek, láttak…visszamennének

 

Új impulzusokat kapott a Hibján Joci – Szollár Csabi duó a győri versenyen, ahonnan úgy távoztak, ahogy szerettek volna…ugyanis végre célba értek a srácok. 

 

„Örülünk a célba érésünknek, mert ugye erre már olyan rég várunk. De azért azt tudni kell, hogy most sem hullott semmi csak úgy az ölünkbe, mert már a teszten jöttek a nehézségek, hiszen elszakadt a féltengelyünk. De a srácok ügyesen kicserélték, mivel beleszakadt a váltóba, szóval azért akadt egy kis meló, ami megoldódott. Szerencsére tudtunk pár kilométert menni a teszten, és ez az utolsó körünkön volt. Viszont mindannyian azt mondtuk, hogy hálát adunk, hogy ez ott akkor történt meg, és nem élesben mondjuk már az első gyorson. Ezért is fontos a teszt, mert aminek meg kell történnie, az meg is fog. 

 

A teszt után pályát jártunk, ahol minden útszakaszt írni kellett, egyik sem volt ismerős, így itinerünk sem lehetett, amit mondjuk átírunk, mint más versenyeken. Olyan jó érzéssel kezdtünk neki a teljesen idegen állomások feldolgozásának, hogy csak úgy repült az idő. Feszített tempót toltunk a pontos felkészülés érdekében. Sikerült egy szuper itinert írnunk, nem kapkodtunk, nem siettünk, nem akartunk semmit erőltetni, a biztos célba érkezésre hajtottunk. Nyilván ez látszott is az időeredményünkön, de még így is volt egy kategória negyedik részeredményünk, ami kicsit jó a lelkünknek, viszont semmiképpen nem kockáztattunk. Teljesítettük a magunk által kitűzött céljainkat…ott lehettünk a célban, aminek nagyon örülünk. 

 

A Rábaring annyira nem tetszett, valóban gumigyilkos volt, nagyon vigyázni kellett az autóra, ott tört el a féltengelyem is. A többi pálya viszont igen, de iszonyat gyorsra sikeredtek a szakaszok, volt tempó az biztos. Mi nagyon jó szájízzel jöttünk haza, nyilván ennek oka elsődlegesen a célba érésünk, de a remek szervezés és a sok néző sokat dobott rajta. Reméljük a következő verseny is hasonlóan fog zajlani. 

 

Húsz éve versenyzem, számomra ez egyedülálló és az egyik legjobb szervezésű futam volt. A pálya szélén pedig annyi ember integetett kézzel-lábbal, hogy nem is tudom mikor voltak ennyien kint nézők, szurkolók. Azt az érzést kaptuk vissza, ami annyira hiányzik a raliból…hogy örülnek a versenyzőknek, ez fantasztikus érzés. Minden szakasz végén rendőrök segítették a haladásunkat, megállították a forgalmat, annyira összeszedetten ment az egész, hogy azt mondtuk, srácok így kell ezt csinálni, és tessék szépen átültetni ezeket a jó dolgokat az összes futamra. Minden egyes apró részlet ki volt dolgozva, a sok nézőt pedig valószínű annak is köszönhettük, hogy egy teljesen új helyszín volt ez a raliban, és az emberek örültek ennek a rendezvénynek. Ezt a színvonalat és szervezést reméljük hozzák majd a zempléni viadalra is” nyilatkozta Joci boldogan.


Szöveg: Tiba Anita

Fotó: FastRacers.hu - Rally Team

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top