• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Javarészt boldogan tértek haza

 

 

Izgalmas WHB Győr Rally-n van túl a PSZA Motorsport csapata.

 

„Ez volt az összes bajnokság számára az utolsó előtti forduló. Hosszú és izgalmas versenyt raktak össze a szervezők egy Magyarországon egyedi belvárosi gyorsasági szakasszal.

Szombaton a ORB, az ORB3 és a Historic mezőnye versenyzett, míg vasárnapra az ORB3-at az ORB2 váltotta. Alapvetően jó hétvégét zártunk, hiszen a Peugeot Kupában mindkét párosunk célba ért. Berta László második lett, Zagyva Lajos pedig az első helyen zárt, viszont úgy döntött, hogy támogatja a fiatalságot és nem szeretne beleszólni a kupa év végi értékelésébe, ezért a célban leadta a menetlevelét, a serlegeit pedig átadta Bertalan Marcinak. A hétfői napon derült ki, hogy Berta Laci motor teljesítmény problémákkal küzdött, ezért nem tudott úgy menni, ahogyan szokott. Természetesen a Rally Hungary-ra ezt a problémát ki fogjuk küszöbölni egy új erőforrással. ORC-ben a Helembai Zsolt, Szőnyi András, Nagy Gábor és Kiscsatári Imre is részt vett a versenyen.

Nagy Gabiék sajnos az utolsó szakasz, utolsó előtti kanyarjában búcsúztak egy értelmetlen hiba miatt, az egyik vízcső bilincse törött ketté. Egy rövid szerelés után az autó a saját lábán tért vissza a szervizparkba. Mint tudjuk a versenyzéshez a jó szerencse is szükséges. Ennek ellenére jól érezték magukat, és majdnem teljesítették az egész távot.

A Historic mezőnyében Szombathelyi Péter, Zsolna Józsi képviselte a csapatunkat, míg Csukovics István a szervizsátrunk alatt volt megtalálható. Zsolna Józsi megnyerte a kategóriáját, Szombathelyi Petiék motor probléma miatt estek ki. Az ORB2-es fiúk elég erősen bekezdtek, majd a Tényő – Ravazd pálya meg is tréfálta néhányukat, köztük Szetei Norbiékat is. Ez a rallyban benne van, ha siet az ember, néha sérül is. Nagyon sajnáljuk őket, szerettek volna a bajnoki tabellán előrébb lépni. Azért a megmaradt párosaink hozták a tőlük elvárhatót, többen is ott voltak a kategóriájuk dobogóján. Összességében jó, de nagyon kemény hétvégén vagyunk túl és javarészt boldogan jöttünk haza. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a versenyzői összekötőknek, hiszen a sok időjóváírás miatt nagy szükség volt a szakértelmükre” – foglalta össze a győri hétvégét Szabó Árpád, majd beszélt kicsit a folytatásról is.

„Ezen a héten Arnie Szófiában indul. A bolgár szövetség meghívására érkezik egy városi versenyre, ahol szeretnék, hogy bemutassuk nekik a zöld autót. Ahogy Győr közönsége is megcsodálhatta a fenevadat, most Szófia emberei is ezt tehetik. Arnie pedig biztosan mindent meg fog tenni, hogy csakis kizárólag látványosan a nézőket kiszolgálva autózzon. A következő hétre Nova Gorica szerepel a naptárunkban, ahol Pazsitka István biztosan, én pedig kételyek között csodára várva, hogy indulhassak, hiszen a Norbi által összetört Citroent kellene talpra állítanunk addig. Aztán jönnek ismét a hazai futamok, először az ORB2-ORB3-nak Miskolcon, majd az ORB-Historicnak Nyíregyházán.

 

Köszönet a csapat együttműködő partnereinek!

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top