• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Megvan az ORC bajnoki cím!

A Maricsek - Bán duó az 51. Mecsek Rallye-n legjobb Mitsubishis párosként diadalmaskodott az ORC-ben, ami egyben azt is jelentette, hogy 2017-ben övék az abszolút bajnoki cím a kategóriában. A Matics - Zejda kettős is már csak karnyújtásnyira van a 3-as kategória összetett győzelmétől, mert a Pécsen szerzett ezüstérmüknek köszönhetően Egerben csak rajthoz kell állniuk, hogy hivatalosan is bajnoknak mondhassák magukat!

 

Maricsek Miklós és Bán Viktor ugyan óvatosan kezdett a Mecsek Rallye-n, de az első gyorson így is csak 3 másodperccel teljesítettek rosszabb időt, mint a leggyorsabb riválisuk. Aztán a Mitsubishis duó felvette a ritmust és a hátralévő 6 szakaszból ötöt megnyertek és magabiztos fölénnyel, 18.7 másodperccel, vezették az ORC értékelését szombaton. A második napon sem lassítottak a srácok, újra begyűjtettek 3 szakaszgyőzelmet, így megérdemelten szerezték meg idei második győzelmüket, ami egyben azt is jelentette, hogy a Maricsek - Bán kettőst koronázták az ORC idei abszolút bajnokává!

 

„Szombaton azt gondoltam magamban, hogy de jó, vége ennek a nehéz napnak. Este még próbáltam egy kicsit készülni, belsőket néztem, aztán reggel, mikor felébredtem azt mondtam magamnak, úristen ez is egy hosszú nap lesz, mert hátra van 68 gyorsasági km, és végig nyomni, illetve figyelni kell, hogy beérjünk a Széchenyi térre, úgyhogy kemény volt!

Rettentően boldog vagyok a bajnoki cím miatt, szinte el sem hiszem! Sok munka van e mögött az eredmény mögött. Sokszor fel akartam adni, de ez az utolsó három év, mióta Szvatek Zsoltival és a mostani csapattal dolgozom, ez reményt adott és ez talán egy üzenet mindenkinek, soha nem szabad feladni semmit!”

 

Matics Mihály és Zejda Viktória rögtön a verseny elején akkora hátrányt szedett össze, amit aztán végigcipeltek magukkal egészen a futam végéig. „A második gyorsaságit, a Pécsvárad - Máré Várát egyáltalán nem élveztem. Az út mindenhol ki volt szórva murvával, ott nagyon bátortalanul mentem. Mindezt tetéztem azzal, hogy reggel előre közepes, hátra vizes gumit tettem, hogy azzal majd megváltom a világot. Mondanom sem kell, ez nem jött össze.”

Ezt követően a 3-as kategória listavezetői stabilan a géposztály harmadik pozíciójában autóztak, Hetvehelyen pedig még gyorsaságit is nyertek. Vasárnap Szauerék kiesését követően előre léptek egy helyet az összetettben, ami azt jelenti, hogy Egerben, csak el kell rajtolniuk és három év elteltével visszahódítják a kategória bajnoki címet!

 

„Nekünk a szombati nap nagyon elment a Mecsek Rallye, már ami az első két helyet illeti. Vasárnap már nem tudtam sok mindent csinálni, mentünk, ahogy tudtunk. A második nap Janit az összes gyorsaságin meg tudtuk verni, ez azért a lelkemnek segít egy kicsit. Szauer Gergő megérkezett a kategóriánkba, egyértelmű, hogy ügyes és gyors, de mi még tétre mentünk. Nekünk nem volt szabad hibázni, nem eshettünk ki. Egy olyan hiba, mint Gergőéknél esetlegesen a bajnokság elvesztésébe is kerülhet, ez mindig ott lebeg az ember szeme előtt. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ő így is gyorsabb lenne, mint mi, de ő még fiatal. Egerben szerencsére már mi is egy kicsit felszabadultabban autózhatunk.”

Osváth Péter és Répás Zoltán az első kört követően a harmadik helyen állt az N csoportban és még bőven lőtávolban Balogh Jánoshoz képest. Aztán a negyedik szakaszon Goricán begyűjtött egy defektet a Mitsubishis páros, ami 40 másodperc plusz időveszteséget jelentett számukra a kategória élmezőnyéhez képest, így a verseny további részében kénytelenek voltak kivárásra autózni.

 

„Az már szombaton a 4. gyors után eldőlt, hogy nagyjából mi lesz a végeredmény. Az elején próbáltuk tartani a lépést az első négyessel, ami működött is, mert az új szakaszok feküdtek nekünk. Aztán az első defektünket követően vége volt a játékuknak. Vasárnap próbáltuk megtartani a helyezésünket, mert nem tudtunk volna lépni, hisz egy percet nem lehet behozni, illetve mögöttünk is ez volt a helyzet nagyjából. Az Erő Gyorsot szerettem volna megnyerni, de nem mentünk olyan jól egész nap, hogy ez sikerülhessen. Próbálkoztunk, de nem voltunk annyira felpörögve, hogy ez most meglegyen. A harmadik hely ettől függetlenül jó eredménynek mondható. Egerben is ott leszünk, megpróbáljuk jól érezni magunkat, autózni akarunk egy jóízűt.”

 

Tóth Tibor és Papp György a 3-as kategória ötödik pozíciójában zárta az 51. Mecsek Rallye-t. A pilóta már a verseny előtt tisztában volt vele, hogy nem fogja tudni felvenni a kategória élmezőnyével a küzdelmet, mert számára teljesen ismeretlenek a Pécs környéki gyorsasági szakaszok.

 

„Gyakorlatilag az első nap úgy alakult, mint amire előzetesen számítottam. A pályabejárás ekkora etap távokkal egy rohanás volt számunkra. Megállás nélkül mentünk és volt, ahol csak hármat tudtunk tréningezni. Úgy álltam hozzá, hogy a szombati szakaszokon csak legyünk túl valahogy, szerzünk egy kis tapasztalatot a jövő évre nézve. Az időeredmények nem is voltak jók, a pályákból nem emlékeztem semmire, csak itinerből mentünk. Másnap az első gyorson kicsit bealudtam, aztán az utolsó körre állítottunk az autón, kicsit keményítettünk a Mitsubishin, hogy ne legyen annyira billegős. Magamhoz képest javítottam is, és komfortosan éreztem magam az autóban, de természetesen gyorsulnom kell még.”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top