• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kilométer gyűjtögetők

SASA R5 Motorsport

HELL 23. Miskolc Rallye, Beszámoló
Ollé Sasa- Tóth Zsolt
Skoda Fabia R5

 

Az idény egyik legizgalmasabb „bevetésére” készülnek a SASA Motorsport tagjai, Ollé Sasa és Tóth Zsolt. Az Országos Rallye Bajnokság nyitó futamán ugyanis végre éles körülmények között is próbára tehetik legújabb szerzeményüket, a Skoda Fabia R5-öt.

 

Ollé Sasa- Tóth Zsolt: „Úgy érzem jól felkészültünk, bár nagyon tempós, precíz vezetési stílust igénylő pályák lesznek. Nem szabad keresztbe úsztatni az autót, mint ahogy én azt szeretem, ami egy kicsit félelmetes is a számomra, mert a nagy sebesség ellenére, nagyon finoman kell mozgatni a kormányt. Az új autóban az első perctől kezdve azt imádom, hogy körzözni és keresztbe nagyon jó lehet vele menni, amit most sem szabad csinálnom.

A bajnokságban ez lesz az első éles bemutatkozásunk, amit kíváncsian várunk. Ebben a mezőnyben Skodával menni már nem kuriózum, nagyon sok a márkatárs, a 2-es géposztály nagyon felfejlődött, rengeteg jó pilóta és az erős autó. Azon gondolkodtunk, hogy akár 10-12 versenyzőpáros is az első-háromba férhet. Tényleg az adott helyzeten fog múlni, hogy kinek lesz szerencséje, a defekt mindenkinél előfordulhat, lehet technikai hiba és a felkészültség is fontos tényező.

Az autók, a tizenhat R5-ös kocsi, egytől-egyig kiválóan felkészített technika, bárki, bármilyen eredményre képes lehet.

A beállításokat tekintve még nem állunk készen, van még min finomítani, hiszen az autót sem ismertük ki, nincs bennünk kilométer. Az orfűi tesztverseny nagyon tetszett, most ülünk másodjára az autóba, amit nagyon várunk. Nem vagyunk türelmetlenek, ezzel az autóval mennünk kell még pár versenyt, hogy azt tudjam mondani, hogy kezdjük megtalálni az ideális beállításokat, de a Fabia nagyon jóindulatú.

Ezek fényében az a célunk, hogy minél több versenykilométert menjünk és ismerkedjünk a Skodával, azonban nem titkolt vágyunk, hogy az első-ötbe szeretnénk beférni!”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top