• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ranga Péter kicentizte!

Ranga Motorsport – Miskolc-rali, összefoglaló

 

Kicentizték. A Ranga Péter, Szőke Tamás kettős az idénynyitó Miskolc-rali utolsó szakaszán „halászta el” a negyedik helyet Kazár Miklós orra elől – a végén 1.2 másodperc volt köztük a különbség, ami jóformán semmi 168 gyorsasági kilométer megtétele után, mégis jelentős presztízs-értéke van, és fontos bajnoki pontokban mérhető. Ha a verseny előtt felajánlják, Ranga Péter szó nélkül elfogadta volna az abszolút negyedik helyet, ami annak tudatában főleg parádés, hogy Rangáék tanulni jöttek Miskolcra, hiszen a pilóta még sohasem versenyzett ezeken a pályákon.

 

„Az utolsó gyorsaságin sem tettünk fel mindent egy lapra, az volt a terv, hogy a saját tempónkban autózunk, aztán meglátjuk, mire lesz elég – árulta el Ranga Péter. – Nem adtuk fel a párharcot, de kockáztatni sem akartunk, és a végén kiderült, nem is volt rá szükség. Viszonylag jól tudtunk átmenni a szakaszon, és miénk lett a negyedik hely, ami felülmúlta minden várakozásunkat, mivel arra számítottam, hogy a helyismeret hiánya miatt kicsit le leszünk maradva.”
Ranga Péter azt is elmondta, minden remekül alakult a hétvége folyamán: jók sikerültek a Škoda Fabia beállításai, amelyeken menet közben még változtattak is pozitív irányba, jól választottak gumikat, és Szőke Tamással is remek volt az összhang kettejük között.
„Nagyon nagy bátorságra volt szükség ezeken a pályákon, meg kellett tanulni, hogy a felhordásos részeken miként menjen át az ember. És akárhogy csűrtük-csavartuk a dolgot, a bátorság volt az egyetlen megoldás ezeken a részeken, ami azonban nem azonos az eszetlenséggel. Így is akadtak megcsúszásaink, de igazi veszélyben egyszer sem voltunk” – foglalta össze a tapasztaltakat Ranga Péter.

A Ranga Motorsport másik párosa, ifjabb Ranga László és Tóth Imre a kilencedik helyen végzett – teljesítve a tervet, ami az volt, hogy karcmentes autóval érjenek célba, és tanuljanak annyit, amennyit csak lehet. Ifjabb Ranga számára ugyanis nemcsak a Škoda volt új (tíz mitsubishis év után viszonylag nagy stílusváltást igényelt az R5-ös), hanem a pályák, és a navigátor is.

„A sok újdonság közepette Tóth Imi volt az egyetlen fix pont a hétvége folyamán: annyira jól levetítette elém a pályákat, hogy kicsit olyan érzés volt, mintha ismerném őket, pedig nem is. Érzésre a végén már egész jó volt a tempó, remélem, legközelebb az időeredmények is megerősítik majd az érzést – mosolygott ifjabb Ranga László. – Persze, pontosan tudjuk és látjuk, hogy hol lehetne még gyorsabban menni, régebben be is vállaltam ennek érdekében némi rizikót, de most valamiért nem. Nyilván nagy szerepe volt ebben annak, hogy nem szerettem volna összetörni az autót, no meg annak is, hogy öt évet kihagytam az országos bajnokságban, és ebben az időszakban kizárólag kigumizott pályákon autóztam, vagyis elszoktam a murvafelhordástól. Talán emiatt is van, hogy eléggé elfáradtam. Fizikailag nem, mert úgy nagyon jól felkészültem, mentálisan azonban nagyon megterhelő volt ez a két nap. Nem is gondoltam volna...”
Az országos bajnoki sorozat április utolsó hétvégéjén Ózd környékén folytatódik a 2. futammal.

 

23. HELL MISKOLC-RALI, AZ OB 1. FUTAMA
Abszolút végeredmény:
1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Rallye Team Hungary, Skoda Fabia R5) 1:26:50.9,
2. Turán Frigyes, Farnadi Ágnes (Turán Motorsport, Ford Fiesta R5) 20.6 másodperc hátrány,
3. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (S-Motorsport, Skoda Fabia R5) 22.9 mp h.,
4. Ranga Péter, Szőke Tamás (Ranga Motorsport, Škoda Fabia R5) 1:43.7 perc h.,
...9. ifj. Ranga László, Tóth Imre (Ranga Motorsport, Škoda Fabia R5) 4:29.8

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. március 23., szombat

    Az Esztergom Rally-val melegít a szezonnyitó ERC futamra Osváth Péter Nehéz évet hagyott maga mögött Osváth Péter, aki idén a 11. Esztergom Nyerges Rally-n tesztel először a Skoda Fabia R5-tel. Idén az első éles megmérettetés április 12-14. között vár Osira,…
  • 2024. március 22., péntek

    Az Eurosol RS Skodájával indul idén a Német–Németh páros A tavalyi magyar bajnoki szezont az abszolút negyedik helyen záró duó egy frissebb technikára cseréli a Hyundait, és a magyar Eurosol Racing Team autójának szavazott bizalmat. Tavaly a Mikulás Ralin…
  • 2024. március 18., hétfő

    Turán Frigyes navigátora 2024-ben Zsiros Gábor Magyar Országos Rallye Bajnokság „Mindkettőnknek cél egy magyar bajnoki cím” 8 év közös versenyzés, majd 7 év szünet után ismét Zsiros Gabi navigál Turán Fricinek a 2024-es Magyar Országos Rallye…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top