• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

„Csúcsformában voltunk!”

KLAUS Motorsport – 11. Eger Rallye, 2016. április 1-3.

Klausz Kristóf – Kecskeméti Balázs, Peugeot 208 R2

 

Amilyen balszerencsésen kezdődött Klausz Kristóf szezonja az osztrák bajnokságban, annyira jól indult a magyar pontvadászatban. Habár év elején még nem tudta tervezni az idei szereplést Kecskeméti Balázs, a 11. Eger Rallyera mégis összejött, hogy újra Kristóf mellett navigálhatott. A Peugeot 208 R2-es alakulat ráadásul ugyanott folytatta a közös munkát, ahol anno abbahagyta: hibamentesen és magabiztosan teljesítette a 16 gyorsasági szakaszt, és a bajnokság folytatásához biztató eredményeket abszolváltak.

 

Nagyon jól sikerült a versenyünk, a hétvége előtt nem is mertem remélni, hogy ennyire flottul fog menni minden. Mondhatni, csúcsformában voltunk” – mesélte Klausz Kristóf. „A technika ördöge végig elkerült bennünket, egyedül az utolsó gyorsaságin kezdett el kicsit gyengélkedni a Peugeot, ennek az okát pedig még keressük.”

 

Kristóf régi-új navigátora, Kecskeméti Balázs így értékelte az egri futamot: „Jó volt a téli szünet után újra versenyautóba ülni, és ugyanott folytatni a közös munkát Kristóffal, ahol anno abbahagytuk. Nálunk sosincs probléma azzal, hogy jó hangulat legyen az autóban, és csapatban, de az az igazi öröm, amikor ez egy eredményes szerepléssel is párosul. Maximalisták vagyunk, ezért most is úgy álltunk oda a rajtba, hogy 100%-ot szeretnénk nyújtani – úgy érzem, a 98%-ot el is értük a mostani szereplésünkkel.”

 

Klauszék így magabiztosan megnyerte a 6-os kategória értékelését, valamint a kétkerekesek között is másodikak lettek – annak ellenére, hogy nagyságrendileg 360 lóerős autókkal szemben kellett felvenniük a kesztyűt. „A pályák most inkább ezeknek a nagyobb kategóriájú kocsiknak kedvezett, ezért is lepődtem meg még én magam is azon, hogy lépést tudtunk tartani velük, sőt, egy-egy alkalommal még jobb időt is autóztunk náluk” – vallotta be a fiatal pilóta. „A magyar bajnokságban ez után már inkább olyan futamok jönnek, ahol a pályák minősége, jellege jobban kedvez a Peugeotnak. Habár elég népes és erős a mezőny, úgy érezzük, murván el fogunk bírni a nagyobb kategóriájú autókkal is. Hiszen attól jó igazán egy verseny, ha van kivel megküzdeni a bajnoki pontokért.”

 

Az egri, bajnoki szezonnyitó után nem marad sok ideje pihennie a párosnak a következő megmérettetésig: Kristóf végzősként a gimnáziumban, Balázs pedig munkával tölti a hétköznapokat. „Különös odafigyeléssel fogunk nekilátni a pályák feldolgozásának a 40. Lavanttal Rallyen. Az osztrák bajnokságban ugyanis ez a legnehezebb verseny, itt vannak a legnagyobb szintkülönbségek is. Bízunk benne, hogy technikailag most is minden rendben lesz majd a Peugeot-val, és mi is ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, hogy az élmezőnyben versenyezhessünk.”


Sajtófőnök: Horváth Judit

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top