• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Az év legpechesebb versenye

Maxx Race Team – 49. Léta-Ker Mecsek Rally, 2015. október 16-18.

Lencse Zoltán – Hofbauer Tamás, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Órai Balázs – Órai-Tallér Zsuzska, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Vincze Ferenc – Kuti Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

 

Talán még egy versenyhétvége sem alakult olyan szerencsétlenül a Maxx Race Teamnak, mint az idei, 49. Léta-Ker Mecsek Rally. A csapat színeiben induló párosok mindegyike pórul járt a hétvégén: vagy a technika nem működött, vagy a gumitaktika bizonyult rossznak. Egyedül a Vincze Ferenc-Kuti Péter kettős tudta befejezni a szezonzáró futamot – miután a szuperrally keretein belül folytatták a versenyt –, Órai Balázséknak és Lencse Zoltánéknak viszont ideje korán le kellett adniuk a menetlevelüket.

 

Vincze Ferenc: Sajnos most sem úgy sikerült a versenyünk, ahogyan terveztük. A 7. gyorsaságiig szépen meneteltünk, az abszolút értékelés 3. helyén álltunk. A 8. szakasz rajtja előtt kaptam egy telefont, hogy Kazár Miki defektet kapott, ezután pedig úgy gondoltam, nekünk elég csak szépen lecsurognunk a pályán. Gyanítottam, hogy Miki úgyis nagy hátrányt szerez be a defekttel, én pedig nem akartam kockáztatni a sötét, csúszós úton, biztonságban szerettem volna előrébb lépni a második pozícióba. A sebesség csökkentésével párhuzamosan viszont én is kevésbé koncentráltam, és menet közben eltaláltunk az út mentén lévő farönköt. Az esetet követően kitörött a Mitsubishi bal első kereke, mi pedig így nem tudtunk lejönni a szakaszról, le kellett adnunk a menetlevelünket.

A szerelőink a szombati éjszaka során helyrehozták a kocsit, így másnap szuperrally keretein belül folytathattuk a versenyt. Vissza is álltunk, s habár a Mitsubishi teljesítménye nem volt 100%-os, a power stage-n abszolút 3. időt tudtunk autózni.

Attól függetlenül, hogy nem volt jó a gumiválasztásunk, és az első nap végén is történt, ami történt, nem volt rossz ez a versenyhétvége! Mindkétszer sikerült megnyerni a Treford pusztai gyorsaságit, és a többi szakaszon is bíztatóak voltak az eredményeink.  Bízom benne, hogy jövő évre csak ezek a jó dolgok maradnak meg, és a balszerencse el fog kerülni bennünket.

 

Órai Balázs: A veszprémi esésünk után szerettük volna kiautózni magunkból azt, ami bennünk maradt. A múltkori, márianosztrai sprintversenyen bíztatóak voltak az eredményeink, ezért bizakodva vágtunk neki a mecseki futamnak is. Sajnos a szerencse most sem állt mellettünk. Szombaton egész reggel lógott az eső lába, s végül a 2. gyors közepére le is szakadt az ég. Ekkor mi már száraz abroncsokkal voltunk kint a pályán, ami meg is pecsételte a sorsunkat. Az egyenes szakaszon megcsúsztunk a vizes aszfalton, és árokba csapódtunk. Nem történt akkora baj, mint Veszprémben, de ez is elég volt ahhoz, hogy a futam feladására kényszerüljünk.

Hofbauer Tamás: A futam előtt volt még egy kis időnk tesztelni, ami nagyon jól sikerült, sok tapasztalatot gyűjtöttünk a három gumifajtáról, ami rendelkezésünkre állt a hétvégén. Habár az abroncsokat ki tudtuk próbálni, utólag úgy tűnik, mégsem a legjobb döntést hoztuk meg a versenyre. Hiba nélkül teljesítettük a szakaszokat, de mégsem hoztuk azt az eredményt, amit magunktól elvárunk egy-egy futamon. A 8. gyorson pedig beütött a krach: elszámoltunk magunkat, a sáros úton megcsúsztunk, és árokban kötöttünk ki. Az eredeti tervünk az volt, hogy másnap folytatjuk a küzdelmeket, hogy kiautózzuk még, ami bennünk maradt, de a Mitsubishi úgy megsérült, hogy a csapat nem tudta reggelre működőképessé varázsolni. Így sajnos idő előtt búcsúztunk a Mecsek Rallytól.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Alkohol Trade, Benyó Autószerviz, Börcsök Trafic, Deák Hűtő, Dolce Dream Kft., Dr. Ember Alex, Dream Light Theatre Bt., Express Log Trans, King Work Trio Szöv., Makói Pro Sanitas, Netcargo Kft., Prometik Kft., Regionális Vidékfejlesztési Szoc. Szöv.,

Sabina 2000, Sztár Motel Balassagyarmat, Tried Logistic, Villforgó Bt., Zöld Élet Szoc. Szöv., BM-KOMP Kft., Bolyki Terra Kft., Dynamic út Kft., Heves Cleaning Kft., Honor Trans Sped Kft., Maxx Transport Szállitmányozó Bt., Unifilter Szűréstechnika, Auktor Bonus Kft., Bakony Techn-95 Kft., BS tel., Bulath,

Confector Kft., DM KER., Dt Pluss, EUBYNOR-WEST Zrt., Garden Trade Kft., Hartmann Építész Kft, Hegymegi Zsolt, Hungarobiomed Kft., Hedex Hungary Kft., Macicsek és Társa Kft., North Force Hungary, Petrovics Csaba, Promax Cargo Kft., Truszka Kft., Várkert 97 Kft., HDDE Magyarország Kft.

Euroll Hungária Budapest, IBS Consulting, Prospero, Scönherz, Absolut Hostess, Confidenza, Efftech Kft., Euroaszfalt építő és szolgáltató Kft., PI-AT Metál Kft., Autogroup, Grand Ács Kft., Kovács Autóalkatrész Szeged, MR Reisen Kft., Oriol, Partner Autóalkatrész Piac Ruvielle, Türk-Műanyag Bt., Biotech Nutrition, Well Done Kft., Lanzs Kft. Kenőanyag Nagyker.

 

Sajtófőnök: Horváth Judit web: www.maxxraceteam.hu

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top