• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kassa lendületet ad a Mecsekre

Maxx Race Team – 49. Léta-Ker Mecsek Rally

Velenczei Ádám – Toma József „Csimpike”, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

Velenczei Ádám sose vette félvállról egy versenyét sem, de miután az augusztusi Kassa Rallyn az abszolút 3. pozíciót érő időt autózta, még nagyobb elánnal készül a soron következő megmérettetésre. A hétvégén a fiatal pilóta is rajthoz áll segítőjével, Toma József „Csimpikéval” a 49. Léta-Ker Mecsek Rallyn. A Maxx Race Team duója az OB záró futamán is le szeretné tenni névjegyét.

 

Velenczei Ádám: A Kassa Rallyn elért szép eredményünk olyan löketet adott nekünk, hogy minden eddiginél nagyobb gőzerővel készülünk az idei második OB futamunkra. A kötelező revíziós körök már megtörténtek, a Mitsubishi készen áll a következő bevetésre. Beállítások tekintetében már tudjuk, mi lenne ideális a kocsinak ezekre a pályákra, de a verseny előtt azért még tesztelünk egyet, hogy finomra hangolhassuk a gépezetet.

A kassai szereplésünkre nemcsak, mint egy fényes pontra tekintünk a karrierünkben, de egyben mérceként is. Tudjuk ez alapján, hogy a technikával és a mi teljes erőbedobásunkkal mire vagyunk képesek, ezért a mecseki derbin sem adhatjuk alább. Komoly ellenfeleink lesznek most a P csoportban, elég, ha csak Bútor Robira gondolunk, ezért ha bekerülnék a TOP5-be, akkor azzal már maximálisan meg lennénk elégedve.

Nem lesz azonban egyszerű dolgunk a Mecsekben – legfőképp az időjárás végett. A gumiválasztás komoly taktikai döntés lesz, emellett a szombati hosszú napon okosan kell majd beosztanunk az erőnket is, mert fizikailag nagyon fárasztó lesz az egész napos autózás. Viszont ha a szombatot hiba nélkül túléljük, akkor a vasárnap már gyerekjáték lesz. Ehhez persze jó lenne, ha még Fortuna is mellénk szegődne erre a hétvégére.

 

Toma József: Imádom a mecseki pályákat, ezért már alig várom, hogy lent legyünk a helyszínen! Szerda délután utazunk majd le Pécsre, majd még aznap meg is kezdjük a pályák feldolgozását. Pénteken a hivatalos rajtceremóniát követően a prológon fogjuk füstölni a gumit – bízom benne, hogy az ég kegyes lesz hozzánk, nem hoz esőt, és sok néző fog kilátogatni a programra. Szombaton 8, vasárnap pedig további 3 szakasz vár majd ránk.

Igaz, hogy többször versenyeztem már ezeken a szakaszokon, de azért most is tartogat majd valami újat számomra ez a futam: a Trefort pusztai gyorsaságin például még életemben egyszer sem jártam. Kíváncsian várom, milyen lesz a vonalvezetése, hogy tudjuk majd felvenni a pálya ritmusát.

Aminek külön örülök, hogy a kategóriánkban, a P15-ben rendkívül népes mezőny gyűlt össze. Biztos vagyok benne, hogy habár tét nélkül, de egy egészséges kis verseny ki fog alakulni a kategóriatársak és köztünk. A cél az lenne, hogy hasonlóan jól szerepeljünk, mint Kassán – ha nem is a nagy abszolútban, de a kategóriában mindenképp. De ha magunkhoz méltóan jól és jó hangulatban autózunk, akkor egy rossz szavunk sem lesz.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Euroaszfalt Kft.,Absolut Hostess Kft.,  Confidenza Csapágyszolgálat, Unifilter Kft., Prospero Gazdasági Kft., Schönherz Informatikai Stúdió, Gulf Hungary, Gregor és Társai Nyomdaipari Kft., Heves Cleaning Kft., Színesfém Felvásárlás Pásztó PI-AT Metál Kft., BM KOMP kompresszortechnika, Eftech Kft., Max-Transport Bt., Pr1mer Kft., Dynamic Út Kft., Bolyki Terra Kft., HDDE Magyarország Kft., Euroll Hungária Kft., Honor Trans-Sped Kft., Tiszta Víz Üzletház

Sajtófőnök: Horváth Judit

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top