• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Jöhet a második próba!

Maxx Race Team – 48. Mecsek Rallye

Velenczei Ádám – Toma József „Csimpike”, Mitsubishi Lancer Evo IX

 

A 48. Mecsek Rallye nevezési listáján ismét az első osztályú versenyzők között találhatjuk meg Velenczei Ádám nevét. A Maxx Race Team fiatal tehetsége plusz motivációt kapott kassai, ORB-s debütálása során – ahol az abszolút 9. helyen végzett a Mitsubishi Lancer Evo IX-essel. Ádám szeretne a Mecsekben is ugyanilyen szépen teljesíteni, s sorsát nem bízza a véletlenre: rengeteget edz és készül az október 17-19-ei derbire. Segítségére ezúttal is Toma József „Csimpike” lesz, aki tapasztalatával tovább erősítheti az Ádámban rejlő tehetséget.

 

Velenczei Ádám: Igen jól sikerült az ORB-s debütálásunk Kassán, ez pedig plusz motivációt adott számomra a következő, első osztálybeli megmérettetésre, a 48. Mecsek Rallyera. Ez a futam merőben más lesz Kassától: legendás pályákon zajlanak majd a küzdelmek, ráadásul a mezőny nagy része évek óta rója itt a kilométereket. Velük szemben számomra teljesen ismeretlen lesz Pécs és környéke – se sprintfutam, se rallye2-es verseny keretein belül nem versenyeztem még a Mecsekben. Pont ezért még komolyabb felkészülés előzte meg részemről a hétvégi derbit: rengeteget edzettem és belső kamerás felvételeket néztem, hogy képben legyek a körülményekkel, fizikailag és szellemileg is a maximumot tudjam nyújtani. Múlt szombaton már elkezdtük a pályák feldolgozását, csütörtökön pedig majd a pályabejárással folytatjuk a felkészülést. Nem lesz könnyű dolgunk – főleg, hogy az orfűi, 28 km-es szakasz eddigi pályafutásom leghosszabb gyorsaságija lesz. Törekednünk kell tehát arra, hogy minél pontosabb itinert írjunk fel a csütörtöki pályabejárás során.

Komoly kihívást fog jelenteni számunkra a sötétség is, hiszen eddig nem igazán versenyeztem esti körülmények között. Az első nap tehát arra fogunk rámenni, hogy túléljük a menetelést és minél jobb idővel forduljunk a második versenynapra. Gyanítom, hogy szombaton is még tapogatózni fogunk az első körben, igyekszünk majd felmérni, hogy a többiekhez képest milyen a teljesítményünk.

Ennek ellenére abszolút bizakodó vagyok. Nagyon örülnék neki, ha ismét be tudnánk férni a TOP10-be, és fel tudnánk venni a kesztyűt a többiekkel szemben. A Mitsubishi technikája képes erre az eredményre, a navigátorom, Csimpi is abszolút képben van a Mecsekben, én pedig igyekszem majd a maximumot kihozni magamból.

 

Toma József „Csimpike”: Akárcsak a kassai debütálásra, úgy a Mecsek Rallyera is időben megkezdtük a felkészülést. A múlt hétvégén átvettük az itinert, és elkezdtük a pályák feldolgozását. Rengeteg belső felvételt kerestünk meg annak érdekében, hogy Ádám ismerkedjen a ránk váró körülményekkel, én pedig felidézzem az emlékeimet a pécsi futammal kapcsolatban. A pontos itiner mellett rendkívül fontos lesz az is, hogy megfelelően állítsuk be a lámpasort. Kassán adódott ebből egy kis baki, de most sokkal nagyobb figyelmet fordítunk majd erre is. Az biztos, hogy nem lesz egyszerű dolgunk ezeken a pályákon, minden másodpercért keményen meg kell majd dolgoznunk. Bízom azonban Ádám tehetségében, szerintem gond nélkül veszi majd ezeket az akadályokat is.

A Mecsek Rallye mindig is az egyik szívembe csücske volt, minden itt rendezett eseményen rendkívül jó volt a hangulat. Nagyon szeretném, ha az eredmény tekintetében, Kassához hasonlóan helyt tudnánk állni az ORB mezőnyében a pécsi hétvégén is. Titkon remélem, hogy most is az abszolút első 10-ben leszünk majd. De persze most is az elsődleges cél a célba érés.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést!


Sajtófőnök: Horváth Judit 

 

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top