• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Két győzelemmel tért haza a Korda Racing Miskolcról

A nehézségek ellenére volt mit ünnepelni a Korda Racingnek az Országos Rallye Bajnokság szezonnyitó versenyén, Alberti Szabolcs és Földi Nikolett megnyerte a kétkerék-hajtású autók versenyét Miskolcon, Vizelli Károly pedig a népes Lada Kupában hódította el az első helyet.

 

A csapat zászlóshajójával, a Hyundai i20 R5-tel, Velenczei Ádám a szombati első versenynap után vasárnap tovább folytatta az ismerkedést, de az első kör után véget ért számukra a verseny. A kör záró szakaszán, Mályinka és Garadna között Ádámék begyűjtöttek egy defektet, és a további sérüléseket megelőzendő a versenyzők a pályán kicserélték a defektes kereket, ezzel azonban olyan hátrányba kerültek, hogy elvesztették pontszerző reményeiket, majd némi mérlegelés után a verseny feladása mellett döntöttek.  Szintén idejekorán búcsúzott ifjabb Fekete László és idősebb Fekete László, ők kuplunghiba miatt kényszerültek intettek búcsút, míg Balics Ákos és Vígh Sándor esetében a kényszerűségből használt utcai gátlók nem bírták a Miskolc Rally megpróbáltatásait. Azonban volt ok az ünneplésre is a csapat háza táján, hiszen Alberti Szabolcs az ORB kétkerék-meghajtású autóinak mezőnyében bizonyult a leggyorsabbnak, míg Vizelli Károly több műszaki hibától hátráltatva is besöpörte a győzelmet a csaknem 20 autót számláló Lada Kupában.


Korda Erik: - Összességében, nem lehetünk elégedetlenek, hiszen két győzelmet is szereztünk Miskolcon. Szabolcsnak és Nikinek köszönhetően az első osztályban az elsőkerekesek között, Karesznak és Évinek hála pedig a másodosztályban a hátsókerekesek között, beleértve a BMW-ket is, mi voltunk a leggyorsabbak. Ezúton is gratulálok mindkét párosunknak. Ádámék sorsát sajnos megpecsételte a defekt, de hogy Ózdon az összkerekes mezőnyben is minél sikeresebbek lehessünk úgy döntöttünk, hogy inkább a következő futam felkészülésére helyezzük a hangsúlyt.


Velenczei Ádám - Szedő Csaba: - Jól indult a verseny, hiszen Bükkszenten a harmadik idővel tudtunk lejönni, Mályinkán azonban eléggé visszafogottak voltunk. Szerencsére gyorsról-gyorsa tudtunk javulni, de érzem, hogy sok van még benne. Most az volt a cél, hogy minél több tapasztalatot szerezzünk, ezért sok helyen még óvatoskodtuk, több beállítást kipróbáltunk a gyorsaságikon, amikből sokat tanultunk. Vasárnap az első körben fékproblémába ütköztünk, féktávon rázott pedál, majd Mályinkán a pálya egyharmadánál kaptunk egy defektet, amit inkább kicseréltünk a pályán, így elvesztettük a reményt a pontszerző helyekre, majd úgy döntöttünk, hogy ezeket a kilométereket inkább az Ózd Rally felkészülésére használjuk fel, mert ki szeretnénk próbálni olyan difi beállításokat, amikre itt most nem lett volna lehetőségünk. Úgy gondolom, hogy az autóban nagyon sok lehetőség van és biztos vagyok benne, hogy ha az eddig szerzett tapasztalatok alapján magamra tudom hangolni az autót, akkor sokat fogunk tudni gyorsulni.  


Alberti Szabolcs - Földi Nikolett: - Nagyon jól indult a versenyünk, de aztán egy defekt miatt visszaestünk. Így sem mondtunk le a 2WD csoport győzelméről, a szombat esti pálya kifejezetten jól esett és a vezetést is sikerült visszaszerezni a nap végére. Vasárnap talán még keményebb volt, mint a szombati, de sikerült megőrizni a helyünket és megnyertük a kategóriát. Nagyon boldogak vagyunk, nagyon jól éreztük magunkat a hétvégén!

Vizelli Károly - Vizelliné Jobbágy Éva: - Mi is nagyon jól éreztük magunkat Miskolcon! Nekünk ez jelenti a hazai pályát, emiatt fokozott izgalommal vártuk a versenyt. Egy kicsit érződött még az idény elejei forma, vissza kell még kicsit szoknunk és eléggé elfáradtam ezeken a technikás pályákon. Sajnos az autó sem volt tökéletes, motorproblémákkal küszködtünk, olyan volt, mintha nem pörögne ki rendesen és időnként három hengerrel szenvedtük végig a pályát, de célba értünk és ez a lényeg!


Balics Ákos - Vigh Sándor: - Az első gyorsaságin minden rendben volt, pedig még csak itt kezdtük meg az ismerkedést a Hondával. Sajnos nem érkeztek meg a verseny-lengecsillapítóink, így a Miskolc Rallyn utcai gátlókkal mentünk és így elég kalandos volt a nap. Ezek az utcai lengéscsillapítók nem ilyen extrém igénybevételekre lettek tervezve és Kánó megadta a kegyelemdöfést, Mályinka már csak ráadás volt ezeknek az utcai gátlóknak. Az első kör utáni szervizben a srácok közölték, hogy a jobb első gátlónk felrobbant, elfolyt belőle az olaj és a gumi már beleért a kerékdobba. Mérlegeltük a helyzetet, és sajnos fel kellett adjuk a küzdelmet. Nem szerettünk volna egy tetemesebb anyagi kárt okozni az autóban. A kategória második helyéről feladni kényszerültünk a miskolci viadalt, de amíg mentünk így is nagyon élveztük. Várhatóan a Salgó Rally-n már minden rendben lesz, alig várjuk a rajtot!


Ifjabb Fekete László – Fekete László: - Sajnos csak az utolsó pillanatban dőlt el hogy el tudunk indulni a Miskolc Rallyn és bár voltak műszaki problémáink, de azért élveztük is a versenyzést a hétvégén. Sajnos a kuplung hiba miatt nem tudtuk teljesíteni a versenyt, de bemelegítésnek jó volt, Ózdra kijavítjuk a hibákat és támadunk!


http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing


A Korda Racing Enduro együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Novomatic, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Alabárdos Étterem, Frimedia Kft, K-P-K TransCoop Kft, Szerszámbróker Kft, SurgiCare Kft, StapleCare Kft, BHS Medical Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, , BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, BWS BelsőTér Bt., Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Procomtec Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, RAAB CNC Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész,Total Quality Control Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, BK Aeon Kft, Industrial Electro Service Kft, Dezső Bt, Bialabok Alexandra, Szalai International Kft, STEIN Villamos Kft, Doktor Természet Kft, Régió Center Kft, Auner Motorsport

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top