• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Elkezdődött a jegyértékesítés a Rally Hungary-re!

A rali Európa-bajnokság mezőnye murvás versennyel kezdi a szezont Veszprém környékén április 12-14-én – a verseny promótere a Széchenyi Egyetem Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Az új helyszínen tartandó Rally Hungary-re Európa legjobbjai kíváncsiak, a magyar párosok pedig a szokásos elszántsággal készülnek, és mostantól készülhetnek a szurkolók is, hiszen ma elkezdődött a jegyértékesítés az elővételes jegyekkel. 

 

A Rally Hungary volt már idényzáró futam az ERC-naptárban, most pedig a szezon első versenye lesz – ráadásul új helyszínen, Veszprém környékén. Befejező futamnak lenni azért volt jó, mert megesett, hogy nálunk avattak Európa-bajnokot, nyitófutamnak lenni pedig azért jó, mert mindig az első versenyen a legnépesebb a mezőny, hiszen ilyenkor még mindenki hisz abban, hogy a végén övé lehet a győztesnek járó trófea, ezért nem akar kihagyni egy versenyt sem. 

A hírek szerint itt lesz az ERC-mezőny krémje, a címvédő Hayden Paddon, a Rally Hungary-t tavaly megnyerő Mads Østberg, vagy éppen a franciák feltörekvő tehetsége, Mathieu Franceschi – hogy csak néhányat említsünk a nagy nevek közül. 

A versenyre elkezdődött a jegyértékesítés, a kedvezményes árú elővételes jegyek március 18-áig vásárolhatók meg: az all-in bérlet 11 ezer forintért, a rally pass 7000 forintért, a szuperspeciálisra szóló belépő pedig 6000 forintért. A rally pass junior 12 éves korig ingyenes. 

Jegyek a motorsportmania.shop oldalon vásárolhatók!

Közben bemutatták a Rally Hungary hivatalos plakátját is, amelyen az ERC-mezőny állandó magyar tagja, Csomós Mixi mellett még két másik nagyszerű magyar pilóta, Bútor Róbert és Ranga Péter szerepel. Őket kérdeztük arról, hogy várják a versenyt. 

Bútor Róbert: „Számomra a veszprémi verseny mindig is a legkedvesebb és legkomolyabb volt a magyar futamok közül, és most eljött a pillanat, hogy az Európa-bajnoki sorozat része lett. Ez emeli a fényét és a tekintélyét. A pályák eddig is világbajnoki szintűek voltak, amit most a nemzetközi mezőny is megtapasztalhat. Persze, ehhez arra is szükség lesz, hogy az időjárás a kegyeibe fogadjon minket, mert a veszprémi futam száraz pályákon az igazi, akkor nyújtja a legfantasztikusabb élményt a versenyzőknek. A nézők számára pedig azért lesz különleges ez a viadal, mert bár Nyíregyházán, aszfalton is remekelt az ERC-mezőny, de murván szerintem még látványosabb küzdelmet láthatunk. Ami engem illet, azért döntöttem úgy, hogy Rally2-es autóval állunk rajthoz a versenyen, mert ezek a kedvenc pályáim, amelyeken harcolni szeretnék a minél jobb eredményért. Nem tudom, hogy pontosan mire lehetünk jók az ERC/ORB-mezőnyben, de nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mennyit öregedtünk, mennyit csökkent a sebességünk! Egy azonban biztos, mindent megteszünk, hogy magunkhoz képest jó eredményt érjünk el! Könnyed, felszabadult örömautózásra készülünk.”

Csomós Mixi: „Az, hogy a rali Európa-bajnokság velünk kezdődik, sokkal nagyobb érdeklődést generál majd, mint az idényzáró futam, hiszen addigra már több kategóriában eldől a bajnokság. Biztos, hogy több versenyző áll majd rajthoz a Rally Hungary-n, és ez remélhetőleg több nézőt is vonz a pályák szélére – illetve itt kell megemlíteni, hogy murván látni az ERC-mezőnyt hatalmas élményt jelent. A veszprémi verseny nekem alapvetően nem annyira hazai pálya, mint a zempléni volt, mert összesen kétszer-háromszor indultam rajta, úgyhogy számomra is lesznek új részek, de ettől csak még jobban várom. Ez most az az időszak, amikor csak fizikailag és mentálisan tudunk készülni, de március közepétől elkezdjük majd a teszteket: lehetőleg két-három naposakat, hogy áprilisra tényleg készen álljunk. A szezonunk nyilván az anyagiaktól is függ, de a terv, hogy az Európa-bajnokság mellett rajthoz álljunk néhány országos bajnoki futamon és egy-két egyéb külföldi futamon. Tíz-tizenkét versenyt tervezünk az idénre, ami elsőre talán soknak tűnik, de megpróbáljuk. Egyértelmű viszont, hogy az Európa-bajnokság a prioritás. Azt szeretnénk hazai pályán jól kezdeni, mert az megadná az alaphangot az egész évnek.” 

Ranga Péter: „Iszonyatosan nagy dolog, hogy az Európa-bajnoki mezőny már évek óta Magyarországon versenyez – ez lesz az ötödik alkalom – nagyon kell értékelni. Most ráadásul murván mérethetjük meg magunkat a kontinens legjobbjaival, ami nagyon látványosnak ígérkezik, ezért is bízom benne, hogy sokan lesznek a pályák szélén, mert ez nagyon motiváló minden versenyző számára. Régóta a levegőben volt, hogy a veszprémi futam valamelyik nagy nemzetközi sorozat része legyen, biztos vagyok benne, hogy az Európa-bajnoki mezőny sztárjai is szeretik majd, arról nem beszélve, hogy a balatoni régió turisztikai szempontból is nagyon vonzó. Mi is nagyon készülünk, a kocsi teljes revízión esik át, új dekort is kap, a felállás azonban változatlan. Háromszor nyertünk ezeken a pályákon, most is az a cél, hogy a magyar értékelésben a legjobbak között legyünk. Hogy mi a titka itt a jó szereplésnek? Nem is tudom. Ami engem illet, mindig is jobban szerettem a murvás versenyeket, jobban fekszenek a stílusomnak, mint az aszfaltos futamok, remélem, ez a tendencia folytatódik az idén is.” 

Rally Hungary jegyértékesítés: motorsportmania.shop

Tickets for Rally Hungary are on sale now

European Rally Championship will start the season with a gravel race near Veszprém on 12-14 April - the promoter of the event is HUMDA Hungarian Mobility Development Agency, a member of the Széchenyi University Group. Europe's bests are eagerly preparing for the Rally Hungary, to be held at a new venue, and the Hungarian pairs are as determined and committed as always. Now the fans can be happy, too, as early bird ticket sale started today. 

The Rally Hungary was a season-closing event in the ERC calendar and now it will be the first event of the season, moreover, at a new venue near Veszprém. The good thing about being a season closer is that European Champion could be crowned at the race, but being a season opener is also good, because the first race always attracts the biggest field, as everyone still believes that they can win the trophy at the end, and therefore doesn't want to miss a race. 

According to the rumours that the top of the ERC will be here, from defending champion Hayden Paddon to last year's Rally Hungary winner Mads Østberg, or the up-and-coming French talent Mathieu Franceschi, to name but a few of the big ones.

Tickets for the event are on sale now, with discounted early bird tickets available until 18 March: all-in pass for 11,000 HUF, rally pass for 7,000 HUF and ticket for the Super Special stage for 6,000 HUF. Rally pass junior is free for children up to 12 years old.

Tickets are available on motorsportmania.shop website.

Meanwhile, the official Rally Hungary poster has been unveiled, featuring the permanent Hungarian member of the ERC field, Mixi Csomós, and two other great Hungarian rally drivers, Róbert Bútor and Péter Ranga. We have asked them how they are getting ready for the event. 

Róbert Bútor: "For me, Veszprém Rally has always been the most favoured and the most defining of the Hungarian races, and now the moment has come to be part of the European Championship series. It raises its profile and prestige. The stages have always been world championship level, and now the international field will also be able to experience it. Of course, it will also require the weather to be in its favour, because Veszprém race is the best on dry stages, when the drivers have the most fantastic experience. As for the spectators, this race will be special for them because, although the ERC field was great on asphalt in Nyíregyháza, I think the fans will see an even more spectacular fight on gravel. As for me, I decided to compete in Rally2 because these are my favourite stages and I want to fight for the best possible position. I don't know exactly what we are capable of in the ERC field, but I'm very curious to see how much we have aged, how much our pace has dropped, and we'll do our best to get a good result. We are getting ready for an effortless ride and for enjoying ourselves."

Mixi Csomós: "Being a season opener of the European Rally Championship will generate much more interest than the being the season-closing race, as the championship will have been decided in several categories by then. There will certainly be more competitors in Rally Hungary, which will hopefully attract more spectators to the side of the stages - and it should be mentioned here that seeing the ERC field on gravel will be a fantastic experience. The Veszprém event is not as much a home race for me as the Zemplén one was, I've competed here only two or three times, so there will be new parts for me, but that makes me even special and I am looking forward to it even more. In this time of the year, we can only prepare physically and mentally, but from mid-March we will start the tests: preferably two or three-day ones, so that we could be ready for April. Our season will obviously depend on the means, but the plan is to compete, in addition to the European Championships, in a few national championship races and further one or two races abroad. We are planning to complete ten or twelve races this year, which may seem a lot for the first sight, but we will try. But it is clear that the European Championship is the priority. We want to start well on home soil, because that would set the tone for the whole year."

Péter Ranga: "It's fantastic that the European Championship field has been competing in Hungary for years - this will be the fifth time – it must be recognised. Now we will be able to compete against the best of the continent on gravel, which is going to be very spectacular, so I hope that there will be a lot of people along the stages, because it is very inspiring for all the competitors. It has been a long time coming that the race in Veszprém would be part of a major international series, and I am sure that the stars of the European championship will love it, not to mention that the Balaton region is also very attractive from a tourist point of view. We are also very much in preparation, the car is undergoing a complete revision, getting a new livery, but the line-up is unchanged. We have won three times on these stages, and our goal is to be among the best in the Hungarian classification. What's the secret to doing well here? I don't know. As for me, I've always preferred gravel races, they suit my style better than asphalt rallies, and I hope this trend will continue this year." 

Rally Hungary ticket sale: motorsportmania.shop

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top