• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Az elejétől a végéig maximumot kell nyújtani!

YPRES RALLY 2015. Június 25-27. Belgium.

 

Várkonyi Szabolcsot kérdezem a verseny előtt:

Az "AK Delta Sport" színeiben fogtok részt venni ezen ERC futamon.
254 versenykilométer vár rátok, 17 gyorsasági szakasz, amit 7 különböző pályán kell teljesítenetek.

Korábban indultál már Geko Ypres Rally-n, ez jelent-e előnyt számodra?
- Mindenképpen jelent előnyt a helyismeret,  bár csak 3 pálya ugyanaz, mint tavaly.
A többi is néhány helyen egyezik az előző évivel, remélem ez megmutatkozik eredményben is.

 

Június 25.-én Qualifying Stage vár rátok majd öt kilométeren. Mit is jelent ez, miben befolyásolja pénteki rajtolásotokat?
- Gyakorlatilag itt dől a rajtsorrend, bár úgy gondolom, ezeken a pályákon kevés előnyt jelent, hogy néhány hellyel előrébb indulsz, vagy hátrébb.

 

26.-án pénteken hét gyors vár rád és navigátorodra Csányi Botondra. Nappal 48 km, majd éjszaka 35 versenykilométert tesztek meg a Peugeot 208 R2-vel. Szereted-e az éjszakai rally-t, illetve van-e éjszakai pályabejárásra lehetőség?
- Nincs lehetőség sötétben pályát járni, de talán ez nem is érint minket, mivel ezen a környéken negyed 11 körül sötétedik csak be annyira, hogy lámpa kelljen.

 

27.-én már tíz gyorson és 170 kilométeren fogtok megküzdeni az idő és a sporttársak ellen. Nem ritka a 23 kilométeres szakasz sem ezen a napon. Sőt itt is vár két éjszakai gyors rátok.

Mennyire nehéz összehangolni a szervizben a tankolás és gumicseréket? Pl, hogy elég legyen a következő gyorsokra a gumi és a benzin?
- . A tankolás pofon egyszerű, mindig tele kell tankolni. A gumiválasztás sem bonyolult, ugye ERC futamon egy fajta gumit lehet használni, több keménységben, így minden azon múlik, hogy esik, vagy nem.

 

A fent leírtak tekintetében kemény verseny vár rátok. Ilyen sok gyorssal megáldott versenyen milyen taktikával lehet, jó eredményt elérni?
- Egy ilye sok indulós ERC-n nem igazán lehet taktikázni, itt az elejétől a végéig maximumot kell nyújtani. Bár a lehetőségeink nem hasonlítanak a gyári támogatottságú fiatalokéhoz, bízom benne, hogy a top 10-ben tudunk autózni végig. Ha így lesz, elégedettek leszünk!!

 

Támogatók: HETECH TREND KFT, SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT. AIRVENT ZRT. DROIDX KFT. VILLUMEN KFT.  VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT, ATRA KFT.

 

- Hajósi Miklós -

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top